İzmir’de deprem acısı

Paylaş:

İzmir’de bugün meydana gelen ve çevre 14 ilde hissedilen deprem paniğe yol açtı. Saat 14.51’de Ege Denizi’nin Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde 4 kişi hayatını kaybederken 120 kişi de etkilendi… Bu deprem Sakaryalılar’a 1999 felâketinin acılarını hatırlattı. Vatandaşların aklına ‘depreme ne kadar hazırız’ sorusunu getirdi?

SAKARYALILAR ETKİLENDİ

1999 Depremini ağır biçimde yaşamış Sakaryalılar da bu depremden etkilendi. Saat 14.51’de meydana gelen deprem Sakarya’da da hissedildi. Bölgeden gelen acı haberlerle tedirgin olan Sakaryalılar, bu sarsıntının 1999 depremini hatırlattığını ve ilimizin de olası bir deprem riski ile karşı karşıya olduğunu vurguladı.

HER AN HAZIRLIKLI OLUNMALI

Sakaryalılar 6,6 şiddetindeki depremin çok ciddi bir uyarı olarak algıladıklarını, deprem kuşağında yer alan Sakarya’nın olası bir büyük depreme her an hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. Vatandaşlar, 1999 depreminden kalma az hasarlı ve yorgun binaların tehdit oluşturduğunu belirtti.

İZMİR’DEKİ DEPREM’DE 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 120 YARALI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İzmir’deki depremde ne yazık ki 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplamda 120 vatandaşımız depremden etkilendi. 38 ambulansımız, 35 UMKE ekibimiz ve 2 ambulans helikopterimiz olay yerinde. Tüm desteğimizle İzmir halkının yanındayız. Başımız sağ olsun” dedi. Enkazlardan 70 kişi kurtarıldı. 1 vatandaşımız ise boğularak hayatını kaybetti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN UYARI

Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi uyarısında bulunulan açıklamada, şunlara yer verildi: “Hasarlı yapılara girilmemeli, yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Depremden sonra evler terk edilirken, ortamda herhangi bir doğalgaz kokusu olmaması halinde, doğal gaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Vatandaşlarımız, acil yardıma ihtiyaç duymadıkları sürece, telefonlarını kullanmamalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır. Gelişmeler ve bölgedeki deprem aktivitesi, İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir.”

Sakarya Büyükşehir’den İzmir için kampanya

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İzmir’deki depremin ardından harekete geçti. Arama kurtarma çalışmaları için 3 itfaiye çalışanı ve 2 K9 köpeğini bölgeye sevk eden Büyükşehir, İzmir’e ulaştırılmak üzere Demokrasi Meydanı’ndan TIR kaldırıldı.

31 Ekim Cumartesi günü 21.00’e kadar meydanda olacak TIR’a gelecek ilk yardım malzemeleri, kışlık giyecek, battaniye, ısıtıcı, hijyen ürünleri bölgeye ulaştırılacak. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının organizasyonuyla Sakarya’dan İzmir’e dayanışma yolculuğu başlatılacak.