’25. Yılında SAGÜSAD Fotoğraf Şenliği’ sona erdi

Paylaş:

13-14 Eylül 2019 tarihinde SAGÜSAD (Sakarya Güzel Sanatlar Derneği) Dernek Merkezi, Ofis Sanat Merkezi ve Maksudiye Köyü’nde gerçekleşen etkinliklerde, sanatseverler fotoğraf gösterilerini izleme, workshop çalışma ve sanatçılarla tanışıp sohbet imkanı buldu.

Adapazarlı duayen fotoğrafçı İbrahim Zaman, TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) Başkanı Sefa Ulukan, TFSF yönetim kurulu üyeleri, SATSO Meclis Üyesi Nihat Cinoğlu, KASK (Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği) Başkanı Ümran Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, GFSD (Gebze Fotoğraf Sanatı Derneği) Başkanı İsmail İkiz ve dernek üyeleri, Düzce Fotoğraf Derneği üyeleri,  SAGÜSAD üyeleri, Bolu, Bursa, Zonguldak illerinden gelen katılımcılar ve Adapazar’lı sanatseverlerin katılımı ile gerçekleşti. Salonu dolduran yaklaşık 170 kişilik izleyici grubunun takip ettiği ilk gün programında; Faruk Akbaş, Ahu Akbaş, Alper Eryiğit, Tamer Günal, İsmail İkiz, Tanar Çakmakçı ve SAGÜSAD’a ait fotoğraf gösterileri yer aldı.

14 Eylül Cumartesi sabahı Maksudiye köyünde düzenlenen workshop etkinliğinde Bolu, Bursa, Düzce, Zonguldak illerinden gelen 70 fotoğrafçı ile Maksudiye’de Çerkes Müze Evi gezilerek, Çerkes yaşam biçimi ve kültürü üzerine keyifli ve verimli bir çalışma yürütüldü. Öğleden sonra Ofis Sanat Merkezi’nde saat 17.00 de başlayan ikinci gün gösterilerinde Veysel Gençten, Adem Şahin Yılmaz, Erdal Eker, KASK, Turgut Timoçin, Servet Sezgin, Osman Turgut ve Ertuğrul Balıkçıoğlu’nun sunumları yer aldı.

İki gün boyunca süren etkinliklerde sanatçılar ve salonu dolduran sanatseverler SAGÜSAD 25. Yıl etkinliklerinden ilki olan “Fotoğraf Şenliği”ne katıldıkları için son derece mutlu olduklarını ve bu faaliyetin her yıl yapılmasını istedi.

“Fotoğraf sanatı ile dünyayı tanıdılar… Görsel algının önemini kavradılar… Sosyal konulara değindiler… Yeni dostluklar kurdular…” İletişimde fotoğrafın ne kadar güçlü bir araç olduğunu dile getirdiler

SAGÜSAD Başkanı Ünal Dabak, etkinliklerin kapanış konuşmasında , “Derneğimiz ve etkinliğimize gösterilen ilgi bizleri gururlandırdı. Başta değerli büyüğümüz İbrahim Zaman olmak üzere, Fotoğraf Sanatçısı Faruk Akbaş ve fotoğraf dostlarına, TFSF Yönetimine, KASK, GFSD, Düzce ve diğer fotoğraf derneklerine, sanatseverlere, SAGÜSAD üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Dabak, yıl boyunca 25. yıl etkinliklerinin resim, edebiyat ve diğer sanat dallarının da sergi ve söyleşilerinin yapılarak devam edeceğini söyledi.