8 hektarlık orman alanı kül haline geldi!

Paylaş:

Taraklı ilçesinde meydan gelen orman yangınının, balya makinesinin tutuşması sonucu  çıktığı belirlendi. Yangında 8 hektar orman ve tarım arazisinin yandığı kaydedildi.. Yangın ayrıca 7’si söndürme ekiplerinden olmak üzere 10 kişi dumandan etkilendi. Söndürme çalışmalarına 2 helikopter ile orman bölge müdürlüklerine ait arazöz katılırken itfaiye ekipleri de destek verdi.

RÜZGR ETKİSİYLE ORMANLIK ALANA SIÇRADI

Taraklı ilçesi Yenidoğan Mahallesi Mahdumlar yolu üzerinde önceki gün öğle saatlerinde balya yapan balya makinesinin tutuşması sonucu yangın çıktı. Yanan balya makinesindeki alevler, rüzgarın da etkisiyle yakındaki n ormanlık alana sıçradı.

Kısa sürede yayılan alevler 8 hektarlık orman ve tarım alanına büyük zarar verdi. Yangına Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri müdahale etti.

TAKVİYE EKİPLER GELDİ

Alevler ve yoğun dumanın geniş alana yayılması nedeniyle Eskişehir, Bolu, Bursa’dan ekipler takviye olarak gelerek söndürme çalışmalarına katıldı. 2 yangın söndürme helikopteri, 15 Arazöz ve 8 itfaiye aracının müdahale ettiği yangın yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından söndürülebildi.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Naci Düzgün’e ait balya deposuna da sıçrayan alevler nedeniyle balya deposunda bulunan saman balyaları yandı. Balyaları söndürmek için arazöz ve itfaiye ekipleri uzun süre çaba harcadı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

3 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Alevlere müdahale etmeye çalışan 7’si yangın söndürme ekibinden olmak üzere toplam 10 kişi dumandan etkilendi. 3 vatandaş ambulanslarla bölgedeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi edildi.