Çağlar Çolak Devlet-i Aliyye Ocakları İl Başkanı oldu

Paylaş:

Devlet-i Aliyye Ocakları Genel Başkanı Şehzade Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu, Gölcük Değirmendere’de Sakarya il başkanını seçti ve mazbatasını verdi.

Sakarya il başkanı seçilen Çağlar Çolak, tören sonrası yaptığı açıklamada, “Bizler Osmanlı’nın candan torunları olarak Osmanlı kültürünün ve mirasının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için büyük gayret sarf edeceğiz” dedi.

GÖREVE BAŞLADI

Devlet-i Aliyye Ocakları Sakarya İl Başkanı Çağlar Çolak, mazbatasını bizzat Genel Başkan Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’ndan alarak göreve başladı.

Geçtiğimiz pazar günü Devleti Aliyye Ocaklarının Değirmendere Çalıştayı büyük bir çoşku ile yapıldı. Cennet mekan Abdülhamid Han Hz.’nin dördüncü kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun programa katılması ile heyecan zirve yaptı. Programda Sakarya İl Başkanlığı mazbatasını şehzade efendinin elinden alan Çağlar Çolak, Devlet-i Aliyye Ocakları Sakarya İl Başkanı olarak görevlendirildi.

ÇAĞLAR ÇOLAK’DAN İLK AÇIKLAMA

Çağlar Çolak il başkanı sıfatı ile yaptığı ilk açıklamada, “Sakarya’ya döndüğümüz gibi çalışmalara Allah’ın izniyle başlayacağız. Bizler Osmanlı’nın candan torunları olarak Osmanlı kültürünün ve mirasının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için büyük gayret sarf edeceğiz. Bu konuda Osmanlı sevdalısı tüm Sakarya halkımız da bizlerle beraber. Bu kutlu davada yol yürümeye davet ediyorum. Üstlendiğimiz misyonun önemini biliyoruz ve bu uğurda en güzel şekilde teşkilatımla  beraber çalışacağım.

Ben buradan teşkilatımız içersinde görev almak isteyen tüm kardeşlerimizi de bizlerle irtibata geçmeye ve hayırlı hizmetlerde beraber yol yürümeye davet ediyorum” dedi.

DEVLET-İ ALİYYE OCAKLARI HAKKINDA

Devlet-i Aliyye Ocakları, Osmanlı medeniyetinin mirasını en güzel şekilde muhafaza etmek ve gelecek nesillere aktarmak için İstanbul merkezli olan kurulmuş bir teşkilattır.

Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu başkanlığında kurulan Devlet-i Aliyye Ocakları Türkiye’nin her yerinde hızlı  bir şekilde teşkilatlanarak Türk-İslam kültürünün muhafaza edilmesini ve yayılmasını gaye edinmiştir. Bu gayeye ulaşabilmek için de vatanını seven kültürüyle barışık geçmişini bilen ve geçmişinden aldığı dersleri bugüne yansıtabilen bir nesil yetiştirmeyi hedeflemektedir. 

Bizler kendimize bakacağız. Biz adam olur isek, bu ümmet adam olacak. Biz adam olmaz isek bu ümmet zillete mahkum kalacak. Öyleyse ya Allah diyeceğiz ayağa kalkacağız. Bir daha maddeden değil manen oturmayacağız. Aynı ecdadımız gibi gecemizi gündüzümüze katacağız. Hiçbir kınayıcının kınamasından korkmayacağız. Hiçbir beklenti içerisine girmeyeceğiz. Bir avuç o rablerine iman eden gençlerden olma adına Kendimizi feda edeceğiz ki Allah bizi seçsin.

Dinimize, ecdadımıza hizmet etmek için seçilmiş bir fidan olarak alsın bir yere diksin, Allah bizleri beslesin, Allah bizlere gübre versin, Allah bizlere su versin. Bizleri bu güzel fidanımızdan nice meyvelerin ortaya çıkmasına imkan tanısın.