Ada Treni sefer sayısı 5’e çıktı

Paylaş:

Sakarya Sivil Toplum Platformu (SASTOP) Oturum Başkanı Av. Ü. Önder Döker, Ada Treni ilgili son gelişmeyi açıkladı. Ada Treni Komisyonu adına yaptığı açıklamada müjdeli haber veren Döker, Adapazarı – Pendik,  Pendik – Adapazarı arasında 4 geliş 4 gidiş olarak çalıştırılan Adapazarı Ekspresleri’nin, 5 gidiş 5 dönüş olarak çoğaltıldığını söyledi.

GÖRÜŞMELER OLUMLU SONUÇLANDI

Ada Treni seferlerinin artırıldığı açıklamasını yapan SASTOP Oturum Başkanı Av. Ü. Önder Döker, “SASTOP olarak TCDD ve TCDD Taşımacılık ile yapılan görüşmelerimiz olumlu sonuç verdi. Sakarya’mızı bizden daha çok sahiplenen yetkililer 7 Aralık 2019 tarihinden itibaren Adapazarı-Pendik, Pendik-Adapazarı arasında 4 geliş 4 gidiş olarak çalıştırılan Adapazarı Ekspresleri 5 gidiş 5 dönüş olarak çoğaltıldı. Vagon sayısının arttırılması da gündemde” diye konuştu.

SEFER SAYILARI İHTİYACA GÖRE ARTACAK

Döker, “Yetkililerden aldığımız bilgiye göre; üçüncü konvansiyonel hattın yapım çalışmaları bittiğinde, Ada Ekspresi sefer sayıları eskiden olduğu gibi 8 – 12 sefere çıkarılabileceği ve 8 – 12 sefer gidiş ve dönüş olarak çoğaltılabilecektir. Halkın trene ilgisi ve ihtiyacına göre sefer sayısının arttırılacağı da çalışmalar arasında olduğu bilgisini paylaşmak isteriz” dedi.

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Tüm Sakaryalılar’ı, yıllar sonra tekrar başlayan bu hizmeti sahiplenmeye çağıran Başkan Döker, “Trenimize sahip çıkmalıyız. Trenimiz geldi halkımız ucuz seyahat hakkına kavuştu. Bu hizmeti  kaybetmememiz için halk olarak herkes üstüne düşen görevi yapmalıdır. SASTOP üyeleri olarak, bize hizmet veren ve trenimize bizlerle birlikte sahip çıkan tüm yetkililere ve imzaları ile destek veren halkımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İŞTE TREN SEFER SAATLERİ

07 Aralıktan itibaren 5 gidiş 5 dönüş olacak tren saatleri şöyle:

Adapazarı Kalkış                          Pendik Kalkış

       05.50                                        08.11

       07.00                                        10.50

       13.05                                        16.35

       14.30                                        18.35

       18.50                                        21.15   

Ada Ekspresi seferlere başladı
Ada Treni’nin seferlere başlaması şehirde büyük sevinçle karşılanmıştı. (16 Mart 2019 Adapazarı Gar)