‘Adapazarı Sakarya’nın lokomotifi olmalıdır’

Paylaş:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adapazarı İlçe Başkanı Fatma kurtuluş ve Adapazarı Belediyesi CHP meclisi üyesi Haluk Akbay, CHP il binasında ortak bir basın toplantısı düzenledi. Yerel yönetimlerin 6 aylık çalışmasının değerlendirildiği toplantıda, CHP İlçe Örgütü’nün Adapazarı için yapılacak hizmetlerde desteğe hazır olduğu vurgulandı

“KARARLAR HALKIN ÇIKARI İÇİN OLMALI”

Yerel seçimlerin ardından geçen 6 aylık sürecin değerlendirildiği basın toplantısında konuşan Adapazarı ilçe Başkanı Fatma Kurtuluş, kentin yararına olacak her konuda belediyenin arkasında olduklarını belirtti. Adapazarı’nın sorunlarına çözüm üretmenin Adapazarı Belediyesi sorumluluğunda olduğunu vurgulayan İlçe Başkanı Kurtuluş, “Adapazarı’nın Adapazarlı’yı ilgilendiren her konuda ‘bunun yetkisi şu kurumda bu kurumda’ demeden Adapazarı halkının sorunlarını çözmek Adapazarı Belediyesi’nin sorumluluğundadır” dedi.

“Tüm güç elinizdeyken halkın çıkarlarına uygun kararları çıkartamıyorsanız söyleyeceğiniz her şey teferruattır”

“BÖYLE KALKINMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Toplantıda söz alan CHP Meclisi Üyesi Haluk Akbay ise, mevcut uygulamalarla Adapazarı ve Sakarya’nın kalkınmasının mümkün olmayacağını belirtti. Akbay, “Adapazarı’nın önündeki en büyük engel Büyükşehir yasası olmuştur. Büyükşehir Belediyesi icraatlarında Adapazarı’nı lokomotif kabul etmediği sürece Adapazarı ve Sakarya’nın kalkınması mümkün değildir. Kimse ‘bu benim işim değil’ diyerek kenarı çekilemez, her şeye rağmen hizmet zorunluluğu vardır. Bu yolla Adapazarı Belediyesi kasaba anlayışını geçemez. Adapazarı’nın kalbi olan yer ve konularda Büyükşehir’in yatırım yapması sağlanmalıdır” diye konuştu.

CHP Adapazarı İlçe Örgütü’nde yerel seçimler sonrası 6 aylık süreci değerlendirme toplantısı

“DESTEĞE HER ZAMAN HAZIRIZ”

Adapazarı için yapılacak hizmetlere desteğe hazır olduklarını söyleyen CHP Meclis Üyesi Haluk Akbay, “Adapazarı acilen bir fuar ve kongre merkezine kavuşturulmalıdır. Çadır fuarlarından kurtuluş için en uygun yer ise Yenikent bölgesidir. Bununla birlikte Yenikent bölgesinin raylı sistem ile merkeze bağlanması artık kaçınılmazdır. Diğer yandan, şehir merkezindeki otopark sorunu çekilemez bir haldedir. Bu sorun sosyal ve ekonomik hayatı baltalamaktadır. Sorun büyüdükçe sosyal ve ekonomik yaşam ölür, Adapazarı ölür. Biz CHP ilçe örgütü olarak, Adapazarı için öncelikli ve acil gördüğümüz sorunların çözümünde parti ayrımı gözetmeksizin desteğe hazırız” ifadelerini kullandı.

Derya Sıla KONAKBerivan DEMİR