AFAD Farkındalık Eğitimleri sürüyor

Paylaş:

Afet Farkındalık Eğitimleri aralıksız olarak devam ediyor. Geyve İlçesi Diriliş Kuran Kursu’nda kadın eğitmenlere İl Afet Müdürü Hüseyin Kaşkaş tarafından verilen Afet Farkındalık eğitiminde, deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı.

DEPREM ÇANTASI VE YANGIN SÖNDÜRME CİHAZI

Afet Farkındalık eğitiminde Deprem, Yangın, Sel, Heyelan, Teknolojik Kazalar konularını ele alan AFAD Sakarya İl Müdürü Hüseyim Kaşkaş; ‘Yangın söndürme cihazı’ ve ‘Deprem Çantası’nın her evde mutlaka bulunması gerektiğini vurgularken deprem öncesi evlerimizde yapılması gerekenleri de hatırlattı.

Eğitimde; evlerimizde bulunan gardırop, televizyon, buzdolabı v.b. eşyaların duvara sabitlenmesi, kapı arkalarına devrilerek kapının açılmasını engelleyecek olan halı, kilim gibi eşyaların konulmaması, ve acil durumlarda daha da önemli hale gelen acil çıkış kapılarının önlerinde bulunan kapının açılmasını zorlaştıran paspasların daha ince olanları ile değiştirilmesi gerektiği anlatıldı.

PERİYODİK BAKIM VE DOĞRU YERDE BULUNDURMA

Ayrıca her evde muhakkak olması gereken yangın söndürme cihazını kullanımının evdeki en küçük bireye de anlatılması gerektiğini söyleyen İl Müdürü Kaşkaş, yangın söndürme cihazlarının periyodik bakımlarının aksatılmaması konusunda uyardı.

Kaşkaş, “Çatı katı ve balkonda saklanan yangın söndürme cihazı yangın anında açılan kapılardan eve bol oksijen gireceği için yangının şiddetini arttıracaktır. Bu nedenle evlerde ve araçlarda doğru yere konulması, üzeri örtülmemesi, kolay ulaşılabilir olması gerekir” dedi.

DEPREM YÖNETMELİĞİNE UYGUNLUK

Yapısal ve yapısal olmayan hususlar üzerinde duran Kaşkaş, binaların deprem yönetmeliğine uygun olması, fay hattı üzerinde olmaması, dere yataklarında ve heyelan bölgelerinde olmaması gerektiğini de ısrarla belirtti.