AFAD Sakarya deprem bölgesinde

Paylaş:

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde Cumartesi günü saat 20.55’te meydana gelen 6.8 büyüklüğüdeki deprem sonrası bölgeye sevk edilen AFAD Sakarya ekibi hemen çalışmalara başladı. 16 kişiden oluşan arama kurtarma ekibi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

16 KİŞİLİK EKİP GÖREVDE: Deprem bölgesinde yaklaşık 3800 kişilik arama kurtarma ekibinin bulunduğunu belirten AFAD Sakarya İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, 16 kişiden oluşan Sakarya arama kurtarma ekibinin Elazığ’da enkaz altında kalan vatandaşların kurtartılması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü bildirdi.

Hüseyin Kaşkaş, çok sayıda vatandaşın enkazlardan canlı olarak kurtarıldığı ve ölü sayısının 38’e ulaştığı deprem sonrası, bina altında kalarak can veren 2 vatandaşın da Sakarya ekibi tarafından çıkarıldığını belirtti.

‘HER AN HAZIR OLMALIYIZ’

Deprem bilinci oluşturmada 4 yıldır çeşitli faaliyetler yaptıklarını belirten Kaşkaş, “Deprem sonrası ülkece seferber olduk. Keşke bu be seferberlik felâketler öncesi hazırlıklı olma yönünde olsa, bu acılar daha az zararla atlatılabillirdi. Deprem öncesi neler yapılabilir diye topyekün hareket geçmeliyiz.

Bu depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” diye konuştu. • SHA