Afet neredeyse AFAD orada

Paylaş:

İzmir’de meydana gelen deprem nedeniyle harekete geçen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi gönderdi.

AFAD Sakarya İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, Sakarya ekibinin İzmir’de depremzedelere destek olmak üzere 2 arama kurtarma aracı, 12 arama kurtarma personeli ve 1 K9 köpeği ile bölgeye gittiğini söyledi.

Hendekli gönüllülerden oluşan SAKE de AFAD’ın çağrısının ardından, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun desteği ile arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla 2 araç ve 12 personelle Hendek’ten İzmir’e hareket etti.

DEPREM BİLİNCİ YERLEŞMELİ

Ege Denizi’nin Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası, Sakarya’da deprem hazırlıklarını değerlendiren AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, toplum olarak depreme hazırlık bilincinin yerleşmesi gerektiğini söyledi.

AFAD İl Müdürü Kaşkaş, “Depreme yalnızca devlet kurumlarının tedbirleri yetmez, toplum olarak, fert olarak kendi hazırlıklarımızı da yapmalıyız. Bunun için topyekün bir hazırlık gerekiyor. Depreme hazırlık, deprem anı ve sonrası için nasıl hareket edileceğini, vatandaşlarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza düzenlediğimiz eğitim toplantılarında detaylı olarak anlatıyoruz. Toplumda deprem bilincinin oluşması gerekiyor. Olası felâketleri en az zararla atlatmanın yolu bu bilince sahip olmaktan geçiyor” diye konuştu. • SHA / Sakarya