Altuğ: Şehrin sorunlarını görmezden gelemeyiz

Paylaş:

SATSO Başkanı Akgün Altuğ, üyelerin belirttiği sorunlar çerçevesinde çoğu konunun çözümüne yardımcı olmak için gündem oluşturduklarını ve takipçisi olduklarını söyledi. Altuğ“Şehrin sorunlarını görmezden gelmemiz mümkün değil” dedi

YILIN SON YİK TOPLANTISI YAPILDI

İlin önde gelen işadamları, yöneticileri ve kanaat önderlerinden oluşan SATSO Yüksek İstişare Kurulu (YİK), SATSO yönetimi ile üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, ülke ekonomisi ve gündemi hakkında görüşlerini bildirerek SATSO’nun 2019 yılı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgileri de katılımcılara aktardı. Başkan Altuğ; “Dünya ekonomisine artık ülkelerden ziyade rekabet gücü yüksek kentlerin ve bölgelerin yön verdiği bir dönemde bizler de SATSO olarak, Sakarya’nın yerel kabiliyetlerini aktif bir şekilde değerlendirerek rekabet gücünü artırmaya yönelik çalışmalarımıza devam ettik. Bizler SATSO olarak şehrimiz ile ilgili ele aldığımız her konuda ve sorunda güçlü bir algı oluşturarak çözüm sağlamak için gayret gösteriyoruz.

SAKARYA’NIN YÖNÜ

Şehrimizin yurtiçi ve uluslararası alanlardaki etkilerini artırmak, ekonomik, sosyal, kültürel, sağlık gibi her konuda daha da iyi bir konuma gelmesini sağlamak için gerek tek başımıza gerekse şehrimizin diğer kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışıyoruz. Şehrimize bir stratejik plan kazandırmak için hep birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Sakarya’nın kısa, orta ve uzun vadede nereye gitmesi gerektiğini belirlemeye çalışıyoruz. Şehir erklerinin bu şehrin ileriye gitmesi içi bir arada çalışması gerektiğini düşünüyor ve savunuyoruz.

“ŞEHRİN SORUNLARINA DUYARLIYIZ”

Şehrimizin sorunları varken bunları görmezden gelmemiz mümkün değildir. Üyelerimizin belirttiği sorunlar çerçevesinde bizler de çoğu konunun çözümüne yardımcı olmak için gündem oluşturduk ve takipçisi olduk. Nehrimizin kirliliğinin sonlandırılması, engelli bireylerimizin eğitimi için gerekli olan sağlık raporunun ilimizden verilmesi, trafik sorunları ile yerli esnaflarımızın sorunları gibi birçok soruna yönelik çözüm çalışmalar yaptık.

ÜRETİM VE İHRACATI ARTIRMA ÇALIŞMALARI

Üretim ve ihracatımızı artırmaya yönelik projeler geliştirdik. İhracat rakamlarımızı, ihracatçı firma sayımızı artırmak için UPEP, UTE ve SUTGEM gibi projelerimizi geliştirdik. Üyelerimize yönelik yurtdışı fuar ve pazar araştırması gezileri gerçekleştirdik. Üretimimizin artması için yeni OSB projeleri oluşturduk. Bu projeleri gerçekleştirirken çevreye zararlı olmamasını ve insanlığa faydalı olmasını asıl hedefimiz olarak görüyoruz. Çevreye zararlı hiçbir projeye imza atmıyoruz.”

EĞİTİMLERDEN MEMNUNİYET

Eğitim ve kültürel konularda da çalışmalardan bahseden SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, “Odamız bünyesinde 2019 yılında 44 eğitim ve 56 seminer gerçekleştirdik ki bu eğitimler ile yüzde 90 oranında bir memnuniyet elde ettik. Aynı zamanda nitelikli istihdam konusu tüm üyelerimizin en büyük sorunlarından bir tanesidir. Odamız bünyesindeki komitelerimiz ve komisyonlarımızın öncülüğünde meslek liselerinde nitelik bireylerin yetişmesi için işbirliği ile bölümler açıyoruz. Geleceğimizin nitelikli gençlerinin yetişmesi ve meslek sorunu yaşamaması için çalışıyoruz.

DÜŞÜNME VE ÇALIŞMA

Şehrimizde var olan kültür çeşitliliğine yönelik de çalışmalar gerçekleştiriyoruz. kültürel lezzetlerin anlatılacağı Gastro Sakarya Projesi çalışmalarımız devam ediyor. Bizler bu şehrin her konusu ile ilgili düşünmeye ve çalışmaya odaklanmış bir kuruluşuz. İstişare kurulumuzun da değerli üyeleri ile birlikte şehrimizin geleceği konusunda daha başarılı çalışmalar yürüteceğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullanarak katılımları için herkese teşekkür etti.

KURUL ÜYELERİNİN GÖRÜŞLERİ

Toplantının devamında söz alan istişare kurulu üyesi kuruluşların veya firmaların temsilcileri, nitelikli bireylerin oluşmasında meslek liselerinin önemi, üretimin ve ihracatın artırılması, organize sanayi bölgeleri ile yatırımların şehrimize getirilmesi, tarım ve hayvancılıkta üretimin artırılması, şehrin turizm potansiyelinin ve çeşitliliğinin nasıl değerlendirilmesi, KDV iadelerinden kaynaklanan belediye gelir dağılımındaki eşitsizlik, Sakarya’nın konumu ve potansiyelinin verimli kullanılması, doğal kaynakların değerlendirilmesi, şehrin fuar alanı ihtiyacı, yeni vergi uygulamaları hakkında görüş ve önerilerini aktardılar.

KATILANLAR

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gün, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Dünya, Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Fidan, Yönetim Kurulu Üyesi Semih Çokay, Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Sezer, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Ür, Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Arabul, Disiplin Kurulu Başkanı Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu, SATSO danışmanı Mustafa İsen’in yanı sıra istişare kurulu üyelerinden Yaşar Coşkun, Şaban Yener, Ümit Karayaka, Gökhan Korkmaz, Ertuğrul Kocacık, Necdet Şentürk, Kemal Demircioğlu, Abdullah Ünal, Muhsin Tolga Ballık, Akif Yılmaz, Şükrü Bodur, Mustafa Gültepe, Ömer Çetin Nuhoğlu, Kenan Demir, Orhan Yılgenci ile iş adamı Selim Eruslu ve gazeteci-spor yazarı Şansal Büyüka iştirak etti.