‘Anlayışımız Allah rızası, millet duası’

Paylaş:

Sakarya’da ziyaretlerde bulunan Adalet Bakanı Gül; “Bu ülkede hayatın en büyük anlamlarından birisi millete hizmet etmektir, milletimizin bir hayır duasını almaktır. Bizim siyasetimizin anlamı da anlayışı da Allah rızası, milletin duasıdır.”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bölge değerlendirme toplantısının ardından Vali Çetin Oktay Kaldırım’ı ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Gül, kentteki çalışmalar hakkında Vali Kaldırım’la görüştü. Daha sonra Sakarya Adliyesine geçen Gül, Başsavcı Lütfi Dursun’dan faaliyetlere ilişkin bilgi aldı. Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Sertaç Kesler’i ve adliye içerisindeki baro ofisinde Sakarya Barosu Başkanı Abdurrahman Burak’ı ziyaret eden Bakan Gül, ardından Büyükşehir Belediyesine geçti.

SAKARYA’YI FARKLILIKLARIYLA GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü Sakarya’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Yüce, “Sakarya deniziyle, nehriyle yaylalarıyla, dağlarıyla tabiat zengini bir şehirdir. Şehrimizde aynı zamanda sekiz tane de organize sanayi bölgemiz vardır. Başarılı sanayi kuruluşlarımız ile birlikte ihracatta Türkiye’de 7. sıradayız ve daha da iyi noktalara ulaşmak için çalışmaya devam ediyoruz. Önemli sektörlerin üretim merkezi Sakarya’dır. Hamdolsun şehrimiz tarımı, sanayisi, turizmi ve sahip olduğu imkanların yanı sıra farklı kimlik ve kültürlerin de buluşma noktasıdır. İnşallah farklılıkların zenginlik olduğu şehrimizi en güzel şekilde geleceğe hazırlayacağız” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Sakarya’nın her geçen gün hızla gelişen ve büyüyen bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Yüce, “Sakarya için yaptığımız hizmetler, hayata geçirdiğimiz projeler ile şehrimizi geleceğe hazırlıyoruz. Sorumluluğumuz altında olan 2 bin kilometre yol ağı için 800 bin tonu aşkın asfalt çalışması gerçekleştirdik. Gönül belediyeciliğimize yakışır bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu süreçte biz çalışmalarımızı sürdürürken sırtımızda kambur haline gelen en önemli maddi konularımızdan biri 1999 yılında yaşanan depremde alınan kredi ile alakalıydı. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu zamana kadar her ay 6 Milyon TL bu krediye ödüyorduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere siz değerli bakanlarımız sayesinde çok şükür bu maddi yükten kurtulduk. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza Sakarya’ya olan yakın ilgilerinden dolayı bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

VERGİ İADESİ VE MALİYE PAYI

Başkan Yüce, “Şehrimizin gelişim ivmesine hız kazandıracak ve çözüme kavuşacağından şüphe duymadığımız iki tane daha konu var. Bunlardan ilki Büyükşehir Belediyeleri arasında maliye payında en düşük payı alan şehir olmamız. Şehrimizi ekonomik anlamda zorlayan bir diğer konu ise her ay ödenen 10 Milyon TL’lik vergi iadesidir. Şehrimiz için büyük önem taşıyan bu konuların çözüleceğinden hiç şüphe duymuyoruz. Pandemi nedeniyle çözümünün geciktiğine inanıyoruz.” dedi.

MİLLETİN DUASI

Adalet Bakanı Gül, ziyaretlerinde adalet hizmetlerinin yanı sıra kente yapılacak yatırımları yerinde gördüklerini belirterek, “Toplantılarımız devam ediyor. Tüm bunlardan amacımız; vatandaşlarımıza adaletin gecikmeksizin makul sürede gelmesi, adaletin tecelli etmesine yönelik uygulamalar… Bunun da güzel neticelerini almaya devam ediyoruz.” dedi.

Bakan Gül, millete hizmet etmenin önemine değinerek, “Bu ülkede hayatın en büyük anlamlarından birisi; millete hizmet etmektir, milletimizin bir hayır duasını almaktır. Bizim siyasetimizin anlamı da anlayışı da Allah rızası, milletin duasıdır. Milletin duasından, ‘Allah razı olsun’ demesinden başka hiçbir makam, sevinç, güzellik yoktur. Rabbim ülkemize mahcup etmeden hizmetleri yapmayı nasip eylesin. Her alanda olduğu gibi adalet alanında da Sakaryamız’da da yapacaklarımızı artırarak sürdüreceğiz ve inşallah daha büyük, güçlü Türkiye’yi Sakaryamızla birlikte inşa edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Başkan Yüce, kentte üretimi yapılan kenevir tohumundan elde edilen ürünleri gösterdiği Bakan Gül’e, yaklaşık 60 kilogram ağırlığında bal kabağı hediye etti.  Bakan Gül’e ziyaretlerinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya milletvekilleri Kenan Sofuoğlu ve Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ve MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar da eşlik etti.

Adalet Bakanı Gül, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever’i ziyaretinin ardından partililerle bir araya geldi. İl Başkanlığı binasında basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından Gül, kentten ayrıldı.