Arif Ağa Köyü hizmet bekliyor

Paylaş:

İstanbul’da yaşayan Ulviye Türkcan doğup büyüdüğü köyünü unutamıyor… Her fırsatta ziyaret ettiği köyüne yeterli hizmet gelmeyişine üzüldüğünü belirten Türkcan, Arif Ağa Köyü’nde yaşayan vatandaşların şehre, ya taksi çağırarak ya da pat pat araçları ile ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

ŞEHRE ULAŞIMDA BÜYÜK SIKINTI

Kaynarca ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Arif Ağa Köyü (Mahallesi) yıllardan beri ulaşım sıkıntısı yaşıyor. Öğrenci taşımacılığı yapan servislerin dışında şehre ulaşım için hiç bir vasıtasının çalışmadığı köyde vatandaşlar, alışverişlerini yapacakları market ya da tedavi için bir sağlık kuruluşuna ihtiyaç duyduklarında büyük zorluklar yaşıyor. Köylüler şehre ulaşım için ya taksi çağırmak zorunda kalıyor ya da pat pat tabir edilen küçük tarım araçlarını kullanıyor.

BİR ÇOK SORUN ÇÖZÜM BEKLİYOR

Geçen hafta yine köyüne ziyarete eşi Ömer Orhan Türkcan ile birlikte gelen Ulviye Türkcan, ulaşım başta olmak üzere bir çok sorunun devam ettiğini öğrendiğinde üzüldüğünü söyledi. Yetkililerden köyüne gerekli hizmetlerin yapılmasını isteyen Türkcan, “Köyümüzde bir sağlık ocağı, bir postahane bile bulunmuyor. Ulaşım konusunda hiç bir toplu taşıma hizmeti verilmiyor. Burada yaşayanlar vatandaş değil mi? Köyümüze bu hizmetlerin acilen gelmesini bekliyoruz” dedi.

İLKOKUL BİNASI BİR AİLEYE EV OLDU

Çocukluğunun geçtiği köyünü eşi ile birlikte gezen Ulviye Türkcan, okuduğu Arif Ağa Köyü Yelken Pınarı İlköğretimokulu’nun şimdiki halini görmeye geldi. Binası oldukça eskiyen okulun artık bir aileye konut olarak kullandırıldığını söyleyen Türkcan, ziyaret sırasında hatıraları aklına gelince duygulu anlar yaşadı. Okuduğu okulun şimdi bir yakını olan Cemal Bodur ve engelli eşine devlet tarafından ev olarak kullandırıldığını söyleyen Türkcan, “Bu okulda unutulmaz anılarımız var. Hâlâ burada oturan arkadaşlarımı ve akrabalarımı zaman zaman gelip ziyaret ederek hasret gideriyorum” diye konuştu.

Eskiden okul olan bu binada şimdi engelli eşiyle birlikte yaşayan Cemal Bodur da köylerinde çözüm bekleyen sorunları dile getirdi.

ULAŞIM HİZMETLERİ ACİL İHTİYAÇ

En yakın şehir merkezi Kaynarca ilçesine ulaşımda yaşanan sıkıntıları anlatan Bodur, “Buradan şehre gidebilmek çok zor. Acil ihtiyaçlarımız için taksi çağırmak zorundayız. Bu da maliyetli oluyor. Başka çözümümüz yok. Ya buradan arabasıyla şehre gidecek birine denk geleceksiniz, o da her zaman mümkün değil. Benim pat pat bir arabam var. Şehre gidip gelmek için kullanıyorum ancak bu araçları tarla dışında kullanmak tehlikeli ama başka çaremiz yok” dedi.

ARİF AĞA SAKİNLERİ: ‘SESİMİZİ DUYUN’

Köylerine belediye otobüsü ve dolmuş hizmeti istediklerini söyleyen Cemal Bodur, “Burada 230 hane mevcut. İnsanların gün içinde her türlü ihtiyacı oluyor. Bu ihtiyaçlar için en yakın Kaynarca’ya gitmek zorundayız. İlimizin hemen her köyüne belediye ulaşım hizmetleri var. Ama biz bundan mahrumuz. Bu hizmetlerden bizler de faydalanmak istiyoruz. Günde 3 kez sefer yapılsa bize yeter. Bu konuda sesimizin duyulmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Şule BAYRİ / • Sabahattin BİRİNCİ / Sakarya – Kaynarca

Sakarya Haber Arif Ağa Köyü’nde Türkcan ailesinin konuğu oldu. Fısıltı Haberleri’nin görüntülediği Arif Ağa Köyü’nün hikayesi bu videoda:

https://www.facebook.com/fisiltihaberleri/videos/831059677658887/