Azerbaycan ile Sakarya arasında gönül köprüsü

Paylaş:

Opr. Doktor Dursun Bostancı’nın, Karabağ’da zulümden kurtarılan şehirlerden birisinin Sakarya ile ‘Kardeş Şehir’ ilan edilmesi önerisi çok anlamlı bulunarak destek gördü. Azerbaycan’da ilgi ve sevinçle karşılanan Dr. Bostancı’nın ‘Kardeş Şehir’ fikrine, Azeri meslektaşı Prof. Dr. Eldar Abasov, “Bu hessasiyetiniz meni cox duyğulandırdı, zaten sizler bizim kardeşlerimsiniz” diye yazdığı mesajla Azerbaycan ile Sakarya arasında bir gönül bağı oluştu.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ NASIL KURULDU?

Dr. Dursun Bostancı bu fikrini ilk önce sınıf arkadaşı ve meslektaş dostu, geçmiş dönem Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ile paylaştı. Azerbaycan’da 1992 yılındaki Sederek savaşında bir süre gönüllü (onların deyimi ile ‘Kömek eyleyen’) hekimlik yaptığı dönemde güzel dostluklar kuran Dr. Asım Güzelbey, orada bulunan dostlarından birisi olan Ortoledist Prof. Dr. Eldar Abasov’un telefonunu Dr. Bostancı’ya vererek, tanışmalarına vesile oldu.

Dr. Asım Güzelbey

‘BELEDİYEYİ HAREKETE GEÇİR’

Dr. Asım Güzelbey, Dr. Bostancı’ya yazdığı bir mesajı ile nasıl bir yol izlemek gerektiği konusunda fikrini beyan ederek, “Dursun’cuğum, Belediyeyi harekete geçirmen lazım. Belediye de TC Bakü Büyükelçiliği vasıtasıyla, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin talebini Ganja (Gence) Belediye Başkanı Niyazi Bayramov’a iletir.

Taraklı’nın çok başarılı bir Beldiye Başkanı vardı. Halen gorevde mi bilmiyorum. O da Susha ile kardeş şehir olabilir. İsmi Bayram Seferov. Selamlar.” diye yazdı.

Dr. Dursun Bostancı’nın ‘Kardeş şehir olalım’ önerisi destek görüyor.

Prof. Dr. Eldar Abasov

PROF. DR. ELDAR ABASOV’UN MESAJI

Dr. Dursun Bostancı’nın ‘Kardeş şehir’ fikrini, sevinçle karşıladıklarını ifade eden bir mesaj gönderen Prof. Dr. Eldar Abasov’, bu yaklaşımın Azerbaycan’da heyecan yarattığı ve çok mutlu ettiğini belirtti.

Azerbaycan’da bir dönem milletvekilliği de yapsan Prof. Dr. Abosov, bu öneri karşısında çok duygulandığını ifade ederek Azerbaycan Türkçesi ile yazdığı o naif ve içten cevapta, “Sayın Dursun bey, sızın bu hessasiyetiniz meni cox duyğulandırdı, zaten sizler bizim kardeşlerimsiniz, Karabağda bir şehirle Sakarya kardeşliyine ğelince bunu nasıl yapalım deye bir az düşünmem lazım ki, bu bir sımvolik formal bir ilışki yox , daha her iki teref ücün önem daşıyan bir formula bulsun. Qısa bir zamanda Siz ile yeniden konuşurum, menden sayın arkadaşımız Asim beye coxlu salamlar, tekrar ğörüşmek üzre sayqılarımla. Prof. Dr. Eldar Abasov.” diye yazdı.

Opr. Dr. Dursun Bostancı

Bu mesajlardan sonra, her iki ülke ve şehir için dostluk ve kardeşliğin pekişeceğini belirten Dr. Dursun Botancı, ‘Kardeş Şehir’ fikrinin hayata geçeceğine inandığını ifade ederek, “Bu davranışın Sakarya’mıza çok yakışacağı düşüncesindeyim” dedi.