Bilişim Zirvesi Sakarya’da yapıldı

Paylaş:

Derneklerinin aynı zamanda Türkiye Bilişim Federasyonu kurucu üyesi olduğunu ifade eden SABİDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Gök, teknolojinin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini, internetin son derece hızlı bir şekilde hayatımıza girdiğini, sektör olarak bu teknolojiyi halka ulaştırmaya çalıştıklarını, internetteki verilerin güvenliğini sağlamak için çeşitli önlemler alınması gerektiğini ve bilişim sektörünün tanımlarının da doğru bir şekilde yapılmasının önemli olduğunu belirtti

BİLİŞİM SEKTÖR BİRLİĞİ KURULMALI
Sektörün gelişimi için öncelikli olarak bir bilişim sektör birliği kurulmasına gerek olduğunu belirten TÜBİFED Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Anlaş, bu birliğin sektörün dünya ile entegre olmaya yardımcı, rekabet koşullarının oluşmasını da sağlayacak altyapının temel unsuru olduğunu söyleyerek, böylece sektörün sorunlarına yönelik çözümlerin hızlıca hayata geçirilebileceğine inandıklarını ifade etti.
SEKTÖRDE YAZILIM ÖNEMLİ
Üniversite olarak güzel çalışmalar yapmak üzere birçok kurum ve kuruluşla işbirliği halinde olduklarını ifade eden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SABİDER ile 3+1 ve 7+1 projesi vesilesi ile bir araya geldiklerini ve o günden bu yana birbirlerine desteklerinin devam ettiğini, Bilişim sektöründe yazılımın çok önemli olduğunu ve artık iletişim altyapısı olmayan cihazların önemsizleştiğini belirtti.
ÖNEMLİ BİR ZİRVE
Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, ülkemizin dört bir yanından şehrimize gelen katılımcıları ilimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını, Sakarya’nın çok önemli bir zirveye ev sahipliği yaptığını belirterek programda emeği geçenleri kutladı.