Birlikte Adapazarıyız

Paylaş:

Adapazarı Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında sevenleri ile buluşarak “Çarşılar Trenler Hatıralar” kitabını imzalayan Adapazarlı yazar Cihat Zafer, “Adapazarı’nın herkesi kucaklayan zengin kültürü ile büyüdüm. Çocukluğum, gençliğim, en güzel günlerim Adapazarı’nda geçti. Hocalarım ve ilk ustalarım Adapazarlıdır. Adapazarı vefadır. Hayat da, inanç da, aşk da vefadır. Vefası olmayan yazamaz. Vefasız olanın hafızası da yoktur. Kültür hafızadır” dedi.

ADA AŞIKLARI HEP BULUŞSUN

Söyleşi ve imza gününün açılışında konuşan Başkan Mutlu Işıksu ise, “Adapazarlılık kavramının müşahhas örnekleri olan kıymetli yazar ve dostlarımızla bir arada olmaktan mutluyuz. ADA aşıkları hep buluşsun ki kadim şehrimizin geleceğe umudu güçlenerek sürsün. Sevgili Cihat Zafer’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

ADAPAZARI’NDA CİHAT ZAFER İZDİHAMI

Adapazarı Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri Kasım ayı programı kapsamında Adapazarlı yazar Cihat Zafer, söyleşi ve imza gününde okurları ve sevenleri ile buluştu. Adapazarı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen buluşmaya, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel, Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, Hamdi Özarutan, Şadi Tanış, Rahmi Sak, İsmail Aydın, Necmettin Şimşek, İsmail Akcan, Zuhal Erol, Serhat Demirel, Şebnem Şenlen Eriş ve kitapseverler katıldı.

YAZMAZSAK BİZDEN GERİYE BİR ŞEY KALMAZ

Adapazarı günleri, İstanbul ve Adapazarı tren yolculukları ile radyo ve televizyonculuk günleri, Münevver Ayaşlı, Hikmet Öğüt, Ali Cağaloğlu ile dostluklarını ve İstanbul  hatıralarını sevenleri ile paylaşan, Adapazarı sevdasını okuyucularına aktaran Zafer, “Adapazarlı olduğumu hiç unutmadım. Adapazarı’na olan sevdamı hiç saklamadım. Adapazarı, bizim şehrimiz ve biz bu şehri havasından, suyundan, ağacından, bulutundan, kokusundan tanırız. Şehrini sevmek kültürdür. Kültür para ile satın alınabilecek bir şey değildir. Adapazarı’nın zengin ve değerli bir kültürü vardır. Sait Faik de buralıdır. Faik Baysal da. Balkan Naci İslimyeli de buralıdır Nevzat Yıldırım da. Yazmak vefadır. Yazmazsak bizden geriye bir şey kalmaz. Selim Gündüzalp, Selahaddin Şimşek bizi yetiştirdi. Bu günü onlara borçluyuz” şeklinde konuştu.

BİZ BİRLİKTE ADAPAZARI’YIZ

Hocası ve dostları olan şehrin sevilen isimleri Selim Gündüzalp, Dr. Sadık Canlı, Selahattin Şimşek, Mehmet Toplar ve arkadaşı Eczacı Engin Gündoğar ile olan anılarından da söz ettiği söyleşisini kandil duasıyla tamamlayan Cihat Zafer, “Biz birlikte Adapazarı’yız. Hep birlikte Adapazarlıyız. Bizleri buluşturan Adapazarı Belediye Başkanımız Mutlu Işıksu’ya ve Başkan Yardımcımız Fatih Çelikel’e teşekkür ediyoruz. Adapazarı’nı çok seviyoruz” ifadelerini kullandı.

KİTABINI İMZALADI

Yoğun bir ilgi ve katılımla sona eren söyleşi sonunda Cihat Zafer yeni yayımlanan “Çarşılar Trenler Hatıralar” kitabını dostlarına ve sevenlerine imzaladı.