Canını seven gelsin!

Paylaş:

Serdivan’da hizmet veren Serçe Kafesi Butik Pasta-Cafe-Restaurant sunduğu sağlıklı ve organik ürünleriyle ilgi görüyor. Bünyesindeki ‘Sağlıklı Beslenme Kulübü’ ile 7’den 70’e herkese organik ürünlerle yemek yapımı ve mutfak kültürü eğitimleri veren Ayşegül Kaya, sağlıklı bir yaşam için herkesi doğru beslenmeye davet ediyor.

Toplumun büyük sorunu olan sağlıksız ve kötü beslenmeye bağlı hastalıklara karşı, doğru ve doğal beslenmeye dikkat çekme yolunda adeta hayatını adayan Gıda Teknikeri Ayşegül Kaya, geçen yıl kurduğu işletmesinde sürdürdüğü faaliyet ve etkinlikleri anlattı. Mesleğine aşık başarılı girişimci şimdi yeni nesil aşçılar yetiştiriyor…

Mutfak Kültürü / Sofra Düzeni ve Adabı

Sakaryalılar için hizmete açtığı butik kafe restoran alanındaki işletmesini tamamen organik ürünlerle, doğal, sağlıklı ve doğru beslenme üzerine kuran Sakaryalı girişimci Gıda Teknikeri Ayşegül Kaya, verdiği eğitimlerle de geleceğin bilinçli aşçılarını yetiştiriyor. Mutfak kültürü, sofra düzeni ve sofra adabını gelecek nesillere aktarma hedefi ile çalışan Ayşegül Kaya, işletme bünyesinde kurduğu Sağlıklı Beslenme Kulübü üyeleri için yemek atölyesi hizmeti veriyor. Serçe Kafe Sağlıklı Beslenme Kulübü’nün her yaşa hitap ettiğini belirten Ayşegül Kaya, ‘çocuklukta, ergenlikte ve yaşılıkta beslenme’ üzerine, öğrencilerine tamamı organik doğal mazemelerle bir çok yemeğin yapımını, verdiği düzenli eğitimlerle öğretiyor.

İŞLENMİŞ HİÇ BİR GIDAYA YER YOK

İşletme sahibi Ayşegül Kaya, tüm yiyecek ve içecek malzemelerinde tamanen doğal ve sağlıklı ürünler bulundurduklarını, işlenmiş hiç bir gıdaya yer vermediklerini belirtiyor ve “Yemekler, tatlılar ve içeceklerimizde kullandığımız tüm ürünler doğal ve organiktir. Kimliğimize aykırı hareket edemeyiz. Bu konuda biz örnek olmak zorundayız” diye ekliyor. Her eğitimde, doğal ve doğru beslenmenin önemini anlatmaya, çocuklar ve gençlerde farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Kaya, sağlıklı beslenmenin gereği doğal ve organik ürünler kullanmaya büyük özen gösterdiklerini belirtiyor.

SAĞLIKLI YAŞAMIN ANAHTARI

Bir çok hastalığın nedeninin kötü ve sağlıksız beslenme olduğuna dikkat çeken Ayşegül Kaya, vücuda alınan gıdaların hem zihinsel hem de fiziksel sağlığı etkilediğini söylüyor. Sağlıklı besinlere kıyasla, işlenmiş gıdaların daha fazla tüketildiği zaman beyin işlevinin azaldığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve kalp krizlerine yol açtığını hatırlatan Kaya, “Sağlıklı beslenme bizi sadece iyi hissettirmekle kalmaz aynı zamanda birçok hastalığa yakalanma riskimizi azaltır. Bu nedenle ‘sağlıklı bir yaşam herkesin hakkıdır’ düşüncesiyle müşterilerimize tamamen doğal ürünlerle hazırladığımız kahvaltı, yemek, tatlı ve içeceklerimizle kusursuz hizmet vermek amacındayız” diye ifade ediyor.

SAĞLIKLI BESLENMEYE DAVET

Gençler ve ailelerin gönül rahatlığıyla oturup hoşça vakit geçirebileceği Serçe Kafesi Butik Kafe ve Restaurant’ta çeşitli organizasyon ve aktiviteler de düzenlenebiliyor. Aynı zamanda Aşçılık ve Pastacılık Eğitmeni olan Ayşegül Kaya, doğum günü partileri, hanımlar günü gibi organizasyonlar için de hizmet verdiklerini belirterek, “Özel günler için orijinal el yapımı pasta, tatlı ve organik meyve sularımız, tamamen sağlıklı ürünlerle sunduğumuz mönülerimiz, sağlıklı beslenmek isteyen müşterilerimiz tarafından oldukça beğeni görüyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Tüm Sakaryalılar’ı huzurlu ve nezih bir ortamda sağlıklı beslenmenin tadına varmaya davet ediyoruz. Sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyarız” diyor.

“MUTFAĞIMIZA BEKLİYORUZ”: Serçe Sağlıklı Beslenme Kulübü’nde Ayşegül Kaya eğitmenliğinde geleceğin örnek aşçıları yetişiyor. Yeni nesile mufak kültürü, sofra adabı ve sofra düzeni öğretilen kulüp büyük ilgi görüyor. İşletmesini KOSGEB desteğiyle açan başarılı girişimci Ayşegül Kaya hayalindeki işi kurmanın mutluluğunu ‘doğru beslenme’ eğitimleri verdiği yeni nesil ile paylaşıyor.

Mutfakta eğitim var!

Serçe Kafesi Butik Pasta-Cafe-Restaurant, sunduğu sağlıklı ve organik ürünleriyle ilgi görüyor. Bünyesindeki ‘Sağlıklı Beslenme Kulübü’ ile 7’den 70’e herkese organik ürünlerle yemek yapımı ve mutfak kültürü eğitimleri veren Ayşegül Kaya, herkesi doğal beslenmeye ve doğal ürünlerle yemek yapımını öğrenmeye davet ediyor. Sağlıklı Beslenme Kulübü atölyesinde mutfak eğitimlerinin devam ettiğini söyleyen Ayşegül Kaya, “1. sınıftan 8. sınıfa kadar olan çocuklarımız ile turizm otelcilik okuyan gençlerimize yönelik mutfak eğitimleri veriyoruz. Aynı zamanda mutfağa ilgisi olan herkese açığız” diyor.

Serçe Kafesi’nde, sağlıklı bir yaşam için doğal ürünlerle beslenmenin önemini anlatmak ve herkesle paylaşmak üzere, çocuklar ve velileri ile birlikte bir söyleşi programları da düzenleniyor. Sosyal medya ve basında paylaşılan bu söyleşi programlarında topluma, “Sağlıklı ve doğru beslenmenin önemi anlatılıyor.

DOĞAL ÜRÜNLERLE SAĞLIKLI YAŞAMIN ADRESİ

Ayşegül Kaya, Serdivan ilçesi Kazımpaşayolu yolu üzeri İstiklal Mahallesi Şehit M. Karabaşoğlu Caddesi Adatıp Hastanesi sırasında bulunan Serçe Kafesi’nde minik konuklarını ağırlamaktan mutlu olduğunu belirterek, “Çocuk ve yetişkinlerimiz, Sağlıklı Beslenme Kulübü’müzde doğal ürünlerle beslenmenin farkını yaşarken, mutfak kültürü, sofra adabı ve düzenini öğreniyorlar. Sağlığını düşünen ve gelecek neslin sağlıklı büyümesi ve toplumsal bilinçlenme için herkesi programlarımıza davet ediyoruz” dedi.

Haber- Röportaj: ŞULE BAYRİ