Çelik: “Otomotiv Üssü Sakarya olacak”

Paylaş:

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Sakarya’nın sanayi, ticaret, tarım ve turizmde önemli yatırımlara ev sahibi olmayı hak ettiğini dile getirerek, “BMC başta olmak üzere birçok dev yatırım Sakarya’mızdan ülkemize katma değer sağlayacak. Sakarya’mız Otomotiv Üretim Üssü olmak yolunda hızla ilerliyor” dedi.

Çelik’ten SATSO’ya Ziyaret

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Ziyaretten memnuniyetlerini belirten Başkan Kösemusul, Bakan Yardımcısı Çelik’e Sakarya sanayisi ve ticaretindeki son gelişmelerle ilgili bilgileri aktardı.

Milli Yatırımları Hak Ediyoruz

Başkan Kösemusul, “Sakarya’mız paydaşlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve lobi faaliyetlerimiz sonucunda ülkemizde adından sıkça söz ettiren, başarılarıyla yükselişini sürdüren bir il hüviyetine kavuşmuştur. Nitelikli istihdamı, ücret politikası ve çevreye zarar vermeyen, katma değeri yüksek bir sektör olan otomotiv sektöründe önemli yatırımlara ev sahibiyiz. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam edecektir. Kümelenmelere önem vererek, Sakarya’mıza zarar vermeyecek yatırımların şehrimizde olmasını sağlayarak, özellikle Karasu Limanı ve demiryolu yatırımlarının da nihayet bulmasıyla Sakarya’mız milli yatırımlara ev sahibi olmayı en çok hak eden şehir olacaktır” diye konuştu.

Gelişim Hızı Artacak

Sakarya’nın son dönemde atağa kalkan bir il olduğunun altını çizen Bakan Yardımcısı Çelik, şehirde meydana gelen tüm gelişmeleri takip ettiklerini vurguladı. Sanayi yatırımlarında gurur duyulacak gelişmelerin olduğunu belirten Çelik, “Sakarya’mızda bulunan TOYOTA, yatırımlarını artırıyor. OTOKAR, Milli Tankı üretiyor. TÜVASAŞ, Milli Tren için çalışmalarını hızlandırdı. Türk Traktör, yatırımlarını artıracak. Başak Traktör de keza öyle. Şimdi de BMC çok önemli bir yatırımı şehrimizde gerçekleştirecek. BMC başta olmak üzere birçok dev yatırım Sakarya’mızdan ülkemize katma değer sağlayacak. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın sanayi çalışmaları çok önemliydi. Bu gelişim hızı artacak, net olarak görünüyor. Sakarya’mız otomotiv üssü olmak yolunda hızla ilerliyor.” ifadelerini kullandı.

Başkan Kösemusul ziyaret için teşekkür ederek, Bakan Yardımcısı Çelik’e SATSO tarafından Sakarya Valiliği’nin destekleriyle restore edilerek şehrimiz turizmine kazandırılan Tarihi Taraklı Fenerli Konak tablosunu hediye etti.