Cemiyet kısıtlamalarına tepki!

Paylaş:

Kovid-19 tedbirleri kapsamında 81 ilde düğün, nişan, sünnet ve kına gecesi gibi organizasyonların yasaklanmasının ardından Sakarya’da düğün salonu sahipleri ve organizasyon firmaları, alınan kararı kınamak için bir araya geldi. “Virüsle mücadelenin yanındayız. Ancak tek sorumlu düğünler gösterilemez” diyerek tepkilerini dile getirdi.

KISITLAMA YARINDAN İTİBAREN

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine ‘Korona virüs Tedbirleri’ konulu ek genelge gönderdi. Daha önce 14 ilde izin verilmeyen sokak-köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere, 4 Eylül Cuma gününden itibaren ülke genelinde yapılmasına müsaade edilmeyecek.

1 SAATTE TAMAMLANACAK

Düğünler nikah merasimi şeklinde yapılabilecek ve en fazla 1 saatte tamamlanacak.

Oyun oynama, dans etmenin yanısıra toplu yemek dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisine izin verilmeyecek.

Gelinle damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocukların düğünlere ve nikah törenlerine katılması yasaklanacak.

AİLELERE MADDİ VE MANEVİ ZARAR

Bu kararların açıklanmasının ardından firma sahiplerinden tepki geldi. Düğün salonu sahibi Osman Ertan Baylan, “Hükümetimiz virüsle mücadele için birçok karar alıyor, biz bunların birçoğunun yanındayız. Fakat son alınan önlem paketinde sektörümüz ve sektörümüz ile bağlantılı birçok faaliyet gösteren kişi, işletme ve çalışanlar ile birlikte davetlerini gerçekleştirmek isteyen genç çift ve aileleri çok ciddi mani ve manevi zararlar görmekte olduğunu hepimiz farkındayız” dedi.

SEKTÖRÜN PAYDAŞLARI BİR ARAYA GELDİ

Sakarya’da düğün salonları sahipleri, organizasyon firmaları, kuyumcular, beyaz eşya satıcıları, çiçekçiler, gelinlikçiler ve fotoğrafçılar alınan bu kararı kınamak için bir araya geldi. Serdivan ilçesi Esentepe Mahallesi’nde bulunan Göle Divan tesislerinde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak bir araya gelen firma yetkilileri alınan kararları haksız bularak kınadı.