Çiftçiye alkış

Paylaş:

AZO Başkanı Ali Şener Bayraktar; “Bulunduğumuz coğrafyada var olacaksak çiftçimize ürettirmek zorundayız” diyerek, fuarda protokole çiftçileri alkışlattı

Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Akyazı Ziraat Odası (AZO) Başkanı Ali Şener Bayraktar, Hendek’te düzenlenen Sakarya 2. Tarım ve Hayvancılık Makineleri Teknolojileri Fuarına katıldı.

FUARIN ANA UNSURU ÇİFTÇİ

Bayraktar, bu yıl ikincisi düzenlenen fuarda stant açan sanayici ve tüccarların çiftçiye ürün üreten ya da satan müteşebbisler olduğunu, bu müteşebbislerin çiftçi ile yaptıkları ticaretten para kazandıklarını, bu sebeple de fuarın açılmasının ana unsurunun çiftçiler olduğunu belirtti.

ÇİFTÇİNİN YANINDA OLMAYA DAVET

Bayraktar; “Her türlü coğrafi ve iklim koşullarının getirdiği riskleri göze alarak yağmur, çamur, sıcak demeden üretim yapan, sofralarımızda 3 öğün yediğimiz gıdaları üreten, yaşadığımız her türlü ekonomik krizlerde herkese kucak açan çiftçilerimizi hep birlikte alkışlayalım” diyerek fuarda bütün protokol ve katılımcılara çiftçileri alkışlattı. Çiftçiler sayesinde kazanan, çiftçinin ürettikleriyle doyan herkesi çiftçilere destek olmaya, üretimle, pazarlamayla ve teşviklerle ilgili her türlü sorunlarında çiftçinin yanında olmaya davet etti.

KENDİNE YETEN ÜLKE OLMALIYIZ

Bayraktar konuşmasının devamında, Dünyada kimin dost kimin düşman olduğunun belli olmadığı bir dönemden geçildiğini hatırlatarak; “Dost müttefik zannettiğimiz ülkeler ihtiyacımız anında bize silah vermeyi kesti. Bize silah vermeyenler ihtiyacımız olduğunda gıda da vermeyecektir. Bulunduğumuz coğrafyada var olmak istiyorsak kendi kendini doyuran, kendi kendine yeten ülke olmak zorundayız. Bunu da ancak üretmekle ve çiftçilerimizi üretimde tutmakla mümkün kılabiliriz” dedi.

MALİYETLER DÜŞÜRÜLMELİ

Bayraktar; Üretim maliyetlerinin yüksek olduğunu, ürettiklerinin de tüketiciler tarafından ucuza satın alınmak istendiğini, ancak üretim maliyetlerinin buna engel olduğunu, tüketiciler ucuza tüketsin diye de üreten çiftçinin zararına üretim yapamayacağını söyledi. Bayraktar; “Bu sebeple gıda talep edenlerin daha ucuza tüketmeleri isteniyorsa çiftçilere yapılan destek artırılarak üretim maliyetleri düşürülmelidir” diye konuştu.