Çocuklar artık çok mutlu!

Paylaş:

Adapazarı Belediyesi tarafından Şeker Mahallesi Türk-İş İlkokulu arkasında yapımı tamamlanan Çocuk Hakları Sokağı gerçekleştirilen törenle açıldı. Başkan Işıksu, “Çocuk Dostu Kent Ödülünü kazandıran projemizin açılışı için çok mutluyuz” dedi.

ÇOCUK HAKLARI SOKAĞI’NDA NELER VAR?

Açılış töreninin ilk konuşmasını Adapazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Önder Berberoğlu gerçekleştirdi. Teknik bilgileri içeren konuşmasında Berberoğlu, “3 bin 320 m² alan üzerine kurulan Çocuk Hakları Sokağı projemiz kapsamında; 440 m² bisiklet yolu, 345 m² yürüyüş yolu, 435 m² yeşil alan, 540 m² otopark ve 1560 m² aktivite alanı oluşturduk. Aktivite alanı üzerinde 16 adet zemin oyunu, 13 adet eğitici bilgi tabelası, 6 adet oyun tabelası, 12 adet duvar oyunu, 2 adet trambolin, 16 adet aktivite oyun masası, 45 m²’lik futbol alanı, 35 m²’lik basketbol alanı, 350 mt’lik bisiklet yolu ve 220 m²’lik trafik eğitim alanı çocuklarımız için hazırlandı. Sokak üzerine 22 adet bank, 6 adet piknik masası, 20 adet çöp kovası, 2 adet geri dönüşüm ünitesi, 2 adet 5’li bisiklet parkı, 5 adet ahşap saksı ve 20 adet ledli aydınlatma direği konuldu. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününe ithafen yapılan sokağımızda, Çocuk Hakları Sözleşmesine dayanarak şemsiye hakları içeren tanıtıcı giriş tagı yapıldı ve sokak üzerine çocuklara haklarını bilmelerini sağlayacak bildirge tabelası da koyuldu. Bizlere büyük destek veren ve projemizin her aşamasında bizlerle olan Başkanımız Sn. Mutlu Işıksu ve Başkan Yardımcılarımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

DEĞER ÜRETEN ADAPAZARI

Adapazarı insanına, engelli, yaşlı, kadın ve çocuk, ayrım gözetmeksizin dokunmak ve tüm kesimlerin yüzünü güldürecek faaliyet ve projeleri yaygınlaştırmak için sosyal belediyecilik ilkesiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Mutlu Işıksu, “Sosyal, ekonomik ve kültürel yaşam başta olmak üzere her alanda hayat kalitesini yükseltecek yaklaşımları geliştirerek fark oluşturacak projeleri hayata geçirmeye başladık. Değer üreten bir Adapazarı için gayret etmeye ve çok çalışmaya devam ediyoruz. 32 projemizin 16’sına başladık, aşama kat ettik. Her fırsatta projelerimizle ilgili ayrıntıları sizlerle paylaştık. Özellikle son zamanda annelerimizi Bebek Bakım Odaları projemizle çok mutlu etmiştik. Şimdi de sıra çocuklarımızdaydı.” diye konuştu.

ÇOCUK DOSTU KENT ÖDÜLÜ

Oyun oynamanın bir çocuk hakkı olduğunu belirten Başkan Işıksu, “Oyun bir haktır ve çocuklarımızın en temel ihtiyaçlarından biridir. Çocuklar oyun oynarken merak eder, araştırır, eğlenir, paylaşır, kendini ifade eder, deneyimler, öğrenir. Çocuklarımıza haklarını bilecekleri, güvenli bir sokakta ekranla değil akranlarıyla büyüyecekleri bir ortam sağlayarak Adapazarı’mızın çocuk dostu şehir hüviyeti kazanmasını amaçladık ve hamdolsun bunu da başardık.  Projemizi inceleyen Ankara Kent Araştırmaları Enstitüsü Uluslararası İdeal Kent Ödülleri kapsamında Adapazarı’mıza “Çocuk Dostu Kent” ödülü veriyor. Çocuk Hakları Sokağı projemizle yeni dönemde ilk ödülümüzü 2020 Ocak sonunda inşallah almış olacağız. İlk açılışımız ve ilk ödülümüz. Projede hedefimiz bu ödülü almaktı. Alıyoruz da hamdolsun.  Engelli hemşehrilerimizin ve çocuklarımızın erişilebilirliğine, güvenliğine uygun olarak 100’e yakın farklı kalemlerde çok hassas bir çalışma gerçekleştirdik. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde bugün olduğu gibi her zaman şenlik ortamında çalışma yapmayı hedefliyoruz. Milli Eğitim Müdürlerimize de destekleri için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“EVLATLARIMIZ GELECEĞİMİZ”

Başkan Işıksu’nun ardından bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Evlatlarımız bizim geleceğimiz. Yarın biz bu evlatlarımızı ülkeye teslim edeceğiz. Eğer bu ülkeyi geleceğimizi teslim edeceksek onları teslim edecek bilgi ve donanımla donatmamız lazım. Bilgisel, sportif ve teknik anlamda hayata hazırlamamız ve onların sosyal hayatta en güzel gelişmelerine gayret göstermemiz lazım. İşte bu kapsamda yapılan çalışmalardan biri de Çocuk Hakları Sokağı olmuştur. Düşünen, projeyi hazırlayan, hizmete açan başta Adapazarı Belediye Başkanımız Mutlu Işıksu ve projeyle ilgilenen tüm heyeti tebrik ediyorum. Bu projenin çıkış amacı çocukları ekrandan uzaklaştırıp akranlarıyla buluşturmak. Çocukları ne kadar ekrandan uzaklaştırabiliyorsak bilin ki; geleceğe o kadar iyi hazırlıyoruz. Tebrik ediyorum” diye konuştu.

EN ANLAMLI ÇALIŞMA

Açılış töreninin son konuşmasını ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz gerçekleştirdi. Yavuz, Adapazarı’nın her anlamda önemli bir gelişim sürecinde olduğunu belirterek, “Gerçekten depremle yerle bir olan bu şehir bir daha ayağa kalkamaz denilirken, bugün Türkiye’nin en marka şehirleri arasında yer almıştır. Bu şehir her gün biraz daha ileriye gitmekte ve daha yaşanabilir bir şehir olma anlamında büyük bir mesafe kat etmektedir. Bu anlamda sadece maddi anlamda gelişmişlik değil, çevre anlamında da çok önemli icraatlar gördük. 2000 yıllarda, hemen deprem sonrasında o günkü milletvekillerimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla hemen Kent Park belediyeye verildi. Orası güzel değerlendirildi ve tamamen yeşil alan olarak düzenlendi. Oraya oteller, AVM’ler de yapılabilirdi ama o zaman ki belediye başkanımız öyle yapmadı. Hemen yan tarafımızdaki eski stat satılmışken, Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleri ile önceki dönem belediye başkanımız Zeki Toçoğlu katkılarıyla eski stat tekrar geri alındı. Millet Bahçesi olarak çalışmalar başladı ve Ekrem Yüce Başkanımız tarafından çalışmalar tüm hızıyla devam ettiriliyor. Kent Park, Millet Bahçesi ve hemen burada Çocuk Hakları Sokağı. Çok anlamlı ve çok güzel çalışmalar” şeklinde konuştu.

FARKINDALIK PROJESİ

Çocuk denince akla cennet kokusunun geldiğini belirten Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, “Çocuk dediğimizde cennet kokusu gelir aklımıza. Ama neslin ihya edilmesi, iyi evlatlar yetiştirilmesi ve çocukların geleceğe iyi hazırlanması her şeyden önemlidir. Hz. Ali Efendimiz ‘Çocuklarımızı, gençlerimizi onların yaşayacağı çağa göre yetiştirin.’ diyor. İşte çocuklarımızı çağa göre yetiştirmek, her açıdan geleceğe hazırlamak üzere Çocuk Hakları Sokağı açılıyor. Mutlu Başkanımız, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden geliyor, o da anlamlı ve tüm belediye başkanlarımız çok güzel işler yapıyorlar. Mutlu Başkanımız çok kısa sürede büyük işlere imza attı ama en anlamlı çalışması bu oldu. Gençlerimiz için evlatlarımız için ne yapsak azdır. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Bu hizmetin sadece adı bile yeterli Çocuk Hakları Sokağı. Bu farkındalığı ortaya koymak başlı başına anlam ifade ediyor. O açıdan Mutlu Başkanımızı bu güzel çalışmasından dolayı ayrıca tebrik ediyorum. Bu güzelliklere güzellik katmak üzere gayret gösteren tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol ve çocuklar hep birlikte açılış kurdelesini kesti, sokakta oyun alanlarını inceledi ve oyunlar oynadı. Genel Başkan Yardımcısı Yavuz ve İl Başkanı Tever, masa tenisi oynarken; Yavuz, Uncuoğlu, Atabek, Tever, Yüce ve Işıksu, alandaki oyunları tek tek inceledi ve ayrıntılı bilgiler aldı.