ÇYDD’den coşkulu Cumhuriyet Balosu

Paylaş:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir balo düzenleyen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Sakarya Şubesi çok renki bir gece gerçekleştirdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yıldönümünde Adapazarı Arya Düğün Salonu’nda geniş katılımlı bir balo düzenleyen ÇYDD Sakarya Şubesi, bünyesindeki Türk Sanat Müziği Korosu ve Sakarya Halk Oyunları ekibi ile salonu dolduran konuklara coşkulu bir gece yaşattı. Eğitim gören öğrencilere burs desteği sağlamak amacıyla biletli olarak düzenlenen programa büyük ilgi gösterildi.

Oldukça renkli geçen geceye, Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı İlçe Başkanı Fatma Kurtuluş, Türk kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan ve yönetimi, Atatürkçü Düşünce Derneği Sakarya Şube Başkanı Aslıhan Ergin ve eğitimciler ile 600’ü aşkın konuk katıldı.

KORO VE SOLOLAR BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Sunuculuğunu Kemal Örge’nin yaptığı programda; Türk Sanat Müziği Korosu Şef Ali Öktem yönetiminde verilen konser, büyük ilgi gördü. Koronun seslendirdiği şarkılardan sonra; Gaye Doğan, Sema Bilge, Uğur Ercan ve Nermin Narman soloda eserlerini başarıyla yorumlarken dinleyicilerden büyük akış aldı.

HALK OYUNLARI KONUKLARI COŞTURDU

Gecenin devamında, Orhan Oğul yönetimindeki ÇYDD Halk Oyunları Ekibi Sakarya yöresi oyunları ile konukları birbirinden güzel gösterilerde bulundu. Gecenin konukları halk oyunları ekibinin arasına katılarak coşku içinde oyunlara eşlik ederken gecenin finalinde bayraklar eşliğinde Cumhuriyet marşları söylendi. Gecenin sonunda bir konuşma yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sakarya Şube Başkanı Ş. Nurten Büyükakten, etkinliğe katılan tüm konuklara teşekkür ederek Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Sabahattin BİRİNCİ  Aslı KILIÇ Necla BAKAN