Darbeci zihniyetliler halkın iradesini yok sayanlardır

Paylaş:

Eski Genelkurmay Başkan İlker Başbuğ’un bir skandal olarak gündeme gelen sözlerine tepkiler büyüyor. Sakarya Kuvayı Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, “Türkiye’de artık darbeler dönemi kapanmıştır. Bu darbeci zihniyetliler, halkın iradesini hiçe sayanlardır” dedi.

‘SKANDAL BİR İFADE KULLANDI’

Türkiye’de büyük tepkilere yol açan, “Menderes erken seçime gideceğim deseydi darbe olmazdı” şeklindeki ifadesi ile tepkileri üzerine çeken İlker Başbuğ’un bu sözlerine bir tepki de Sakarya Kuvayı Mücahitler Derneği’nden geldi. Dernek Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, eski Genelkurmay Başkan İlker Başbuğ’un darbe çağrıştıran sözlerini şiddetle kınadıklarını belirterek, “İlker Başbuğ, demokrasilerde darbesiz tek çıkış yolunun erken seçim olduğu imasında bulunarak skandal bir ifade kullanmıştır” dedi.

15 TEMMUZ MİLLİ İARDE DESTANI

Türkiye’de artık halkın uyandığını ve demokrasiye sahip çıktığını belirten Başkan Coşkun, “Türkiye artık eski Türkiye değildir. Artık a dönemi geride kalmıştır. Bunun son örneğin 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimini, milli iradesini ortaya koyarak destansı bir direnişle püskürten aziz Türk milleti tüm dünyaya göstermiştir. 

Seçilmiş bir idareye karşı darbe hayalleri kurmak, demokrasiyi ve bu idareyi seçen halkı hiçe  saymaktır. Darbe savunucularının, darbeleri meşru görenlerin, darbeyle tehdit edenlerin demokrasiden bahsetmeleri ise hiç inandırıcı değildir. Bu talihsiz açıklamayı yapan Başbuğ’un kabul edilemez sözlerini nefretle kınıyoruz” ifadelerin kullandı.

‘BORU GÖSTERMEYE BENZEMEZ’

Genel Kurmay Başkanı Başbuğ’un 2013 yılında, FETÖ kumpası Ergenekon davalarına kaynaklık eden mühimmatlarla ilgil, boş lav silahları için ‘boru’ dediği konuşmasını hatırlatan Başkan Coşkun, Bu sözler öyle boru göstermeye benzemez. Ağızdan çıkan sözün sorumluluğu vardır. Muhalefetin sözcülüğünü yaparak darbe çığırtkanlığı ile milletin iradesine saygısızlık yapamazsınız. Böyle bir heves bu topraklarda artık asla gerçekleşmez. Biliniz ki, bu vesayet hayallerinizi gerçekleştirmeye teşebbüs edenler, halkın milli iradesini karşısında bulur” diye konuştu.