Denizcilik Meslek Yüksekokulu açıldı

Paylaş:

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Denizcilik Meslek Yüksekokulu düzenlenen törenle açıldı. Vali Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesinde kurulan Kocaali Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun açılış törenine katıldı.

Törene Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın yanı sıra; Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan eski Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Kaymakam Dr. Emre Nebioğlu, siyasi partilerin il başkanları, İlçe Belediye Başkanları, daire amirleri, STK üyeleri ve akademisyenler katıldı.

“+1 Uygulama Eğitimleri Uygulanacak”

Sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını gerçekleştirilen Denizcilik MYO Müdürü Nuri Akkaş, sektör ihtiyaçlarını gidermeye yönelik müfredatın denizcilik sektörü işbirliğiyle oluşturulduğu üniversitenin eğitim modeli olan +1 uygulama eğitimleriyle tüm eğitim aşamalarının iyileştirilmesi hedefiyle açıldığını ifade ederken, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar da böyle bir okulun ilçelerinde kurulmasının memnuniyet verici olduğuna değinerek kendilerinin de ellerinden gelen desteği sunma gayreti içerisinde olacaklarını, ilçelerinin farklı ve önemli bir ivmelenmenin eşiğinde bulunduğunu belirtti.

“Sektöre Yetkin ve Yeterli Teknik Elemanlar Kazandırılacak”

Denizyolu taşımacılığı alanında yetişmiş nitelikli ara işgücü eksikliğini gidermek, yetkin ve yeterli teknik elemanları sektöre kazandırmak amacıyla Denizcilik MYO’nun üniversiteleri bünyesinde kurulduğuna değinen SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, üniversite içi ve sektör paydaşları ile yapılan istişareler sonunda coğrafi konumu, liman ve demiryolu bağlantılarına yakınlığı ile bölgemizin lojistik merkezi potansiyeline sahip olmasıyla ön plana çıkan ve Kuzey Marmara Otoyolu, Karasu ile Melenağzı Limanlarının merkezinde yer alan Kocaali ilçesinde kurulmasına karar verildiğini, 2 bölüm-3 program, 9 akademik-3 idari personel ve 110 öğrencisiyle okulun 5 Ekim 2020 tarihinde eğitim ve öğretime başlayacağını ifade etti.

“Denizcilik Çalışmaları Önem Kazandı”

Dinimizin ilk emrinin; “Oku!” olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, okumak, bilmek, öğrenmek ve kendini geliştirmenin dinimizin ve kültürümüzün temeline dayandığını, ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olduğu için nüfusumuzun büyük kısmının ekmeğini denizden çıkardığını, bilinçli ve uzmanlaşmış denizcilik çalışmalarının bu açıdan önem kazandığını belirterek Kocaali ilçesindeki diğer projelerden de bahsetti.

“Yükseköğrenim Sistemimiz İleri Seviyede”

Yeni akademik yılın hayırlara vesile olmasını dileyip tüm akademisyenlere ve öğrencilere başarılar dileyen Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile meslek yüksekokullarının sanayimizin ihtiyaçları doğrultusunda yenilenmesi çalışmalarının hız kazandığını, yükseköğrenim sistemimizin bugün çok ileri bir seviyede bulunduğunu söyledi.

“Huzur ve Güven Şehri”

Böylesine güzel ve hayırlı bir programda huzur şehri, güven şehri, insanların mutlu, huzurlu bir şekilde yaşadıkları Sakarya’mızın Kocaali ilçesinde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Benden önce bu programın hem amacını hem de ilçemize, ilimize ve ülkemize ne kadar katkı vereceğini, ne kadar faydalı olacağını kıymetli konuşmacılar ve hatipler birer birer ifade ettiler.

“Nirengi Noktasındayız”

Sakarya’mız tam bir nirengi noktasında bulunuyor. Sakarya ayrıca; insanların huzur içinde yaşadığı, güven içinde yaşadığı, ülkemizin her ilinden vatandaşlarımızın gelip ikamet ettiği, yaşadığı veya ziyaret ettiği, hatta bunun ötesinde dünyanın değişik coğrafyalarından insanların gelip huzur içinde kaynaştığı, yaşadığı bir huzur şehri, bir güven şehri, bir harmoni şehri, bir hoşgörü şehri, bir sevgi şehridir. Dolayısıyla uluslararası özelliği olan bu şehri böyle algılayıp, böyle tanımlayıp, böyle görmek lazım ve Sakarya’yı nitelendirirken, Sakarya’ya bakarken, Sakarya’dan konuşurken, onu ifade ederken bu özelliklerini ifade etmek lazım. Sakarya’mız Türkiye’de özel, nadide ve misafirperver bir şehirdir. Gelen ziyaretçisine, misafirine kim olursa olsun gönlünü açan, bağrını açan, evini açan, ocağını açan, aşını paylaşan bir şehirdir, dolayısıyla bu şehirle ne kadar gurur duysak azdır, bu özelliklerini de, bu niteliklerini de ne kadar ön plana çıkarsak yine de layıkıyla ifade etmiş olamayız.

“Her Alanda Emin Adımlarla İlerliyoruz”

Şehrimiz genişliyor, gerçekten gelişiyor, büyüyor ve özellikle belirli alanlarda ön alıyor. Sakarya; bir tarım şehri, önemli bir sanayi üretim şehri ve önemli bir turizm şehridir, aynı zamanda savunma sanayinin merkezi olma noktasında emin adımlarla ilerleyen, bu tür yatırımlarla denizcilik alanında ve son keşfedilen doğalgaz rezervi açısından ve yapılan limanlar açısından, lojistik yatırımlar açısından ve özellikle Miami’ye benzetilen kumsalıyla turizm açısından, sağlık turizmi açısından son derece önemli bir şehirdir. Bununla birlikte Sakarya’mız ulaştırmada da, lojistik alanda da ön alan bir şehirdir.

“Bilgiyi Üreten Toplumlar Lider Olacak”

Dünya artık bilgi çağında yaşıyor. Bilgiyi üreten, bilgiyi analiz eden, bilgiyi kıymetlendiren, bunu da ürüne dönüştüren ülkeler, dünyanın efendisi olacak. Geçmişte tarım toplumu ülkeler efendiydi, sanayi toplumu ülkeler efendiydi, ancak günümüzde bilgiye sahip olan, onu kıymetli meta haline getiren, ürün haline getiren, katma değerli kılan ülkeler, şehirler başarılı olacak, bu artık günümüzün bir realitesi haline geldi. Dolayısıyla akıllandırılmış şehirler, ülkeler, binalar hatta cihazların konuşulduğu bir dönemde bu akıllandırılmış yapay zekalı cihazlara, robotlara kimlik verilmesinin dahi tartışıldığı bir dönemde bilginin, bilgi teknolojilerinin ve bunu üretmenin, kullanmanın ne kadar kıymetli olduğunun hepiniz farkındasınızdır. Ülkeler artık bu alanda ciddi bir rekabet içinde, yarış içinde ve artık sektörler de yeni ve eski sektörler olarak; sanayide olsun, turizmde olsun, tarım da olsun, sağlıkta olsun yeni nesil bir vizyonla şekillendiriliyor, yönlendiriliyor.

“Sakarya Her Yönüyle Şanslı Bir Şehir”

Bu açıdan ben Sakarya’mızı çok şanslı görüyorum, hem çok iyi bir bakiyesi var, bir temeli var, bir geçmişi var, bir birikimi var, bir bilgisi var hem de bir vizyonu var, bir bakış açısı var, bir ufku var, bir hedefi var. Sakarya’nın potansiyelleriyle, bilgi birikimiyle, tecrübesiyle, çok değerli aktörleriyle global bir şehir, global ölçekte bir şehir olacağını düşünüyoruz ve dünyada önemli bir üretim merkezi, bilgi merkezi, cazibe merkezi haline geleceğinden de son derece eminiz, ümitliyiz.

“Birlik ve Beraberlikle Güzel Çalışmalar Yapılıyor”

Artık Sakarya’mız bu alanlara ve konulara çok iyi odaklandı, odaklı çalışmaya, doğru çalışmaya, çok kıymetli Milletvekillerimizle, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile, Ticaret ve Sanayi Odası ile, şehrin aktörleriyle, önde gelenleriyle yeni nesil alanlarda gerçekten iyi bir işbirliği halinde güzel projeler, güzel çalışmalar yapılıyor, yapılmaya da devam edilmektedir.

Bu birlik, beraberlik, uyum için şehrin bütün aktörlerine şahsım adına teşekkür ediyorum, tebriklerimi sunuyorum” dedi.

“MYO’nun Açılışı Yapıldı”

Konuşmaların ardından MYO’nun kurulmasında emeği geçenlere plaket takdimi yapılırken, Vali Çetin Oktay Kaldırım ve beraberindekiler kurdelesini keserek açılışını gerçekleştirdikleri MYO binasında incelemelerde bulundular.

110 öğrenci ile 2020-2021 eğitim öğretim programına başlayacak olan MYO’da; Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümünde Gemi İnşaatı Programı ile Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümünde de Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programları bulunuyor.