Devremülk mağdurları hak aramak için dernek kurdu!

Paylaş:

Termal Vadi’den devremülk alan binlerce vatandaş, satış sözleşmesine uymayan yaptırım ve ödemelerle mağdur edildiklerini öne sürerek haklarını arama yolunda harekete geçti. Termal Vadi mağdurları haklarını koruyabilmek için bir dernek çatısı altında birleşti.

SORUNLARI PAYLAŞTILAR

Bolu Mudurnu’da kurulu Sarot Termal Vadi’den devremülk alan çoğu emekli binlerce vatandaş, firmanın sözleşmede olmayan uygulamaları devre sokmasıyla mağdur edildiklerini belirterek, haklarını savunmak üzere bir toplantı düzenledi. Erenler’de düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan kat malikleri nasıl bir yol izleyeceklerine dair fikir alışverişinde bulundu.

Sözleşmede bulunan ödemeler dışında fazladan ödeme yapmaya zorlandıklarını belirten malikler, bunun haksız bir uygulama olduğunu savunarak, sözleşme dışı ödeme yapmayı kabul etmeyenlerin devremülklerine girmesine izin verilmediğini ve hukuki olmayan benzer yaptırımlarla karşılaştıklarını belirtti.

‘TAPUDA ALDATMACA VAR’

Diğer yandan en önemli sorunun, tapuların ‘devremülk’ değil ‘kat mülkiyeti’ tapusu olarak düzenlendiğine dikkat çekerek, ortada bir hukuksuzluğun olduğunu anlatan malikler, söz konusu termal vadi firmasının kendi içindeki ekonomik sıkıntıları, devremülk sahiplerine sözleşmede olmayan ödemeleri dayatarak aşma niyetinde olduğunu öne sürdü.

Devremülk mağdurları, “Firmanın kendini krizden kurtarmak için fazladan ödemeler çıkartması ne hukuka ne de vicdana sığar. Yıllarca çalıştık emekli olduk. Bir devremülk alarak bundan sonraki hayatımızı sağlık ve huzur içinde geçirmek istedik. Karşılaştığımız bu sorunlarla hayatımız alt üst oldu. Yetkililere sesleniyoruz; ‘Biz mağdurların usulsüz yaptırımlara karşı hakkını koruyacak bir çözüm bekliyoruz” diye konuştular.

SAKARYA’DAN 650 MAĞDUR

Termal Vadi’den aldıkları devremülklerde yaşadıkları sorunlardan dolayı mağdur olan binlerce vatandaş arasında Sakarya’dan da 650 kişi bulunuyor. Mağdurların bir araya gelerek oluşturduğu dernek yönetimi ve üyeler Erenler Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda sorunları masaya yatırdı.

Termal Vadi Malikleri Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Erden, maliklerle bir araya gelinen toplantıda şu ifadelere yer verdi: “Sözleşme yaptığımızda, bizlere çok cüzi aidatlarla devremülklerimizin idare edileceğini, aidat artışlarının enflasyonu geçmeyeceğini, ısıtmanın termal su ile yapılacağı ve yakıt giderlerinin olmayacağı söylenmesine rağmen enflasyonun çok üzerinde yüksek aidatlara mahkum edildik.

DEVREMÜLK DEĞİL KAT MÜLKİYETİ

Yaptığımız sözleşmelerde bahsedilen birçok şey yapılmadı. Ödediğimiz yüksek aidatlara rağmen, aidatlar sitenin idaresine yetmedi ‘Sizler adına 17 milyon TL ödeme yapıldı’ diye bazen zarar karşılığı, bazen ek aidat adı altında paralar tahsil edilmek isteniyor ve tüm aidatların Mart 2019 tarihine kadar ödenmesinin istenmesi üzerine elimizdeki tapuların devremülk tapusu olmadığı, kat mülkiyet tapusu ile bir dairenin 1/26 veya 1/52 oranları ile tapu çıkartıldığını öğrendik. Kendi mülklerimizde misafir ve yüksek kiralarla oturmak zorunda bırakıldığımız için kat malikleri olarak Ocak 2019 da yapılan kat malikleri genel kurulu iptali için dava açtık.

DERNEK ÇATISI ALTINDA BİRLEŞİLDİ

Tüm bu sorunların çözümünün biz değerli kat maliklerinin birlik ve beraberliğinden, çözüm yerinin de ‘Kat Malikleri Toplantısı’nda temsil edilmesiyle mümkün olacağına inanarak, Termal Vadi Malikleri Yardımlaşma Derneği’ni kurduk. Komşularımızın yoğun olduğu illerde toplantılar yapmayı, komşularımızın birbirlerini yakından tanımaları ve mutlaka temsil edilmeleri için de temsilci belgelerini vermelerini amaçladık. Bu nedenle ilk toplantımızı Sakarya İlimizde geçen ay 26 Ekim günü gerçekleştirdik.

Bize ev sahipliği yapan güzel Sakarya İlimizin Erenler Belediyesi Başkan ve yardımcıları ile emeği geçen salon görevlilerine, toplantımıza iştirak eden tüm Termal Vadi Maliki komşularımıza sonsuz teşekkür ederiz.”

1 Yorum

  1. 2020 ile 2021 genel kurulları içinde dava açıldığı acaba. 2019 genel kurul iptal davası sonucu ne oldu teşekkürler.

Yoruma kapalı.