Dolmuşlar dolmuyor!

Paylaş:

Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlar evlerine kapanırken, toplu ulaşım araçları önemli oranda yolcu kaybına uğradı. Şehir içi hatlarda çalışan minübüs ve taksi dolmuşları neredeyse boş gidip boş geliyor.

Hayatın her alanını olumsuz etkileyen Koronovirüs tehlikesi nedeniyle vatandaşlar uzun süreli dışarıda kalamıyor. Salgından korunmak amacıyla özellikle kalabalık ortamlardan uzak durmaya çalışan vatandaşlar zorunlu kalmadıkça toplu taşıma araçlarını kullanmıyor. Salgın korkusundan herkesin evlerine kapanmasıyla minübüs ve taksi dolmuş müşterileri de azaldı.

Her gün çok az sayıda müşteri ile günü bitirdiklerini belirten sürücüler, kendilerini ve yolcuları koronavirüse karşı korumak için hijyen sağlamaya da özen gösteriyor. Direksiyon başındaki sürücüler maske ve eldiven takarak salgına önlem almaya çalışıyor.

Dolmuş hattında çalışan minübüs ve taksiciler müşteri krizi ile zor günler yaşıyor. Hat sahipleri ve şoförler tüm gün zararına çalıştıklarını söylüyor.

Adapazarı / Serdivan – Adatıp hattında çalışan minübüs şoförü Recep Erol, yolcu sayısının her geçen gün düştüğünü ve mazot parasını bile karşılayamadıklarını söyledi. Yolcuda yüzde seksen düzeyinde azalma olduğunu ifade eden sürücü Recep Erol, “Sabah 07.00’den itibaren seferlere başlıyoruz, akşama kadar 20 yolcuyu zor buluyoruz. Bu işin sonu nereye varacak hiç bir fikrimiz yok. Allah bu salgından hepimizi korusun, sonumuzu hayır eylesin” diye konuştu.