Dr. Bostancı’nın ‘kardeş şehir’ fikrine meslektaşından destek

Paylaş:

Opr. Doktor Dursun Bostancı’nın, Karabağ’da zulümden kurtarılan şehirlerden birisinin Sakarya ile ‘Kardeş Şehir’ ilan edilmesi önerisi Azerbaycan’da sevinçle karşılandı. Dr. Bostancı’nın Azeri meslektaşı Prof. Dr. Eldar Abasov, “Bu hessasiyetiniz meni cox duyğulandırdı, zaten sizler bizim kardeşlerimsiniz” diye cevap verdi.

AZERBAYCAN’DAN KARDEŞLİK RÜZGARI

Azerbaycan ve Türkiye dostluğu için anlamlı bir öneri yapan Dr. Dursun Bostancı’nın ‘Kardeş Şehir’ fikri daha Sakarya’daki yetkililerin harekete geçmesinden önce Azerbaycan’da heyecan yarattı.

Bu önerinin medyada yer almasından sonra Dr. Bostancı’yı ilk arayanlar arasında; Azerbaycan’da daha önce milletvekilliği görevinde bulunan Prof. Dr. Eldar Abasov oldu.

Prof. Dr. Eldar Abasov: hessasiyetiniz meni cox duygulandırdı

Dr. Bostancı ile bir süre önce tanışmış olan Prof. Dr Abosov, bu öneri karşısında çok duygulandığını ifade ederek, Azerbaycan Türkçesi ile yazdığı o naif ve içten cevapta, “Sayın Dursun bey, sızın bu hessasiyetiniz meni cox duyğulandırdı, zaten sizler bizim kardeşlerimsiniz, Karabağda bir şehirle Sakarya kardeşliyine ğelince bunu nasıl yapalım deye bir az düşünmem lazım ki, bu bir sımvolik formal bir ilışki yox , daha her iki teref ücün önem daşıyan bir formula bulsun. Qısa bir zamanda Siz ile yeniden konuşurum, menden sayın arkadaşımız Asim beye coxlu salamlar, tekrar ğörüşmek üzre sayqılarımla. Prof. Dr. Eldar Abasov” ifadelerine yer verdi.

Dr. Dursun Bostancı’nın ‘Kardeş şehir olalım’ önerisine Azerbaycan’dan gösterilen bu yaklaşımdan sonra şimdi gözler Sakarya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin bu yönde atacağı adıma çevrildi.