Elektrik kesintileri isyanı

Paylaş:

Sakarya şehir merkezinde son günlerde sıkça yaşanan elektrik kesintileri vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Kesintilerin evlerde ve işyerlerinde mağduriyet oluşturduğunu söyleyen vatandaşlar, ani kesintiler yüzünden elektronik eşyaların da zarar gördüğünü belirterek SEDAŞ yetkililerinden gereken hassasiyeti göstermelerini istedi.

KESİNTİLER İSYAN ETTİRDİ

Geçen hafta yoğun kar yağışı nedeniyle Sakarya’da bir çok noktada uzun süren elektrik kesintileri yaşanmış, vatandaşlar saatlerce hem karanlıkta hem de doğalgaz sistemi çalışmayınca soğukta kalmışlardı. Aradan geçen bir hafta sonra yağışların etkisi azaldığı halde bazı bölgelerde yine elektrik kesintilerinin meydana gelişi vatandaşları isyan ettirdi.

VATANDAŞ ZARAR GÖRÜYOR

Kesintilerden şikayetçi olan bir çok vatandaş, “Yoğun kar yağışı etkisiyle enerji hatlarında sorun yaşanabilir, bunu anlıyoruz. Ancak yağışların bitip, etkisi kalmadığı halde bu ani elektrik kesintilerine anlam veremiyoruz. İşyerlerinde, kesintiler yüzünden iş kayıpları, konutlarda ise ev işleri yarım kalıyor. Ayrıca elektronik ev aletleri de zarar görüyor” diye tepkilerini dile getirdi. 

UZAYA GİTME HAYALİ

Serdivan ilçesinde yaşayan vatandaşlar da sık yaşanan elektrik kesintilerinden şikayetçi oldu. Büyük yatırımlara rağmen halen elektrik kesintileri olmasına tepki gösteren bir vatandaş, hizmet kalitesinin yeterli olmadığını belirterek, “Banyodayken aniden elektrikler kesildi. Hem karanlıkta hem de soğukta kaldım. Bu habersiz kesintiler insanların yaşam kalitesini düşürüyor ve psikolojisini de bozuyor. Uzaya gitme projeleri olan bir ülkede elektrik kesintisi diye bir şey olabilir mi? Lüks hayaller peşinde koşulacağına önce bu sorunları aşmanın yolu bulunmalı” diye konuştu.