Emekli bakkalın prim sevinci

Paylaş:

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, emekli olan ve çalışan esnaf sanatkardan kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP)’nin kaldırılmasına sevindiklerini söyledi.

10 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren destek pirimi kesintilerinin kaldırılmasını sevinçle karşıladıklarını belirten Oda Başkanı Akdardağan, “Gelir vergisi mükellefi ve vergiden muaf olan esnafımızı yakından ilgilendiren bu konu üzerinde ısrarla durduğumuz maddelerden biriydi. Bilindiği gibi emekli olup da çalışan esnaflardan kesilen sosyal güvenlik destek primi (SGDP) ilk önce yüzde 10’a düşürülmüştü. Bunun tamamen kaldırılması için TESK öncülüğünde önemli bir girişim başlatılmıştı. TBMM Plan Bütçe Komisyonunda yapılan görüşmelerde ise tamamen kaldırıldığının haberiyle sevindik” dedi.

Başkan Akdardağan, “Böylelikle Bağ-Kur emeklisi iş yeri olan, kendi nam ve hesabına çalışan emeklilerin maaşları da artacak. Bağ-Kur’dan emekli olup kendi işini kuran emekliler, bu yasa sayesinde en düşük 87 lira ila 381 lira arasında geliri artışı elde edecek. Yüzde 10 artışla Mart ayında maaşlar kesintisiz ödenecek. Bu sevinçli haber ile birlikte çarkını zorlukla döndürmeye çalışan emekli esnafımız geleceğe bir nebzede olsa umutla bakabilecektir” diye konuştu.