Engelsiz Yaşam Köyü Projesi’ni Vali Nayir’e anlattılar

Paylaş:

Sakarya Engelliler Birlik Federasyonu Vali Nayir’i ziyaret etti. Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Engelliler Birlik Federasyonu Başkanı Nadide Dülger ile yönetim kurulu üyelerini makamında kabulünde yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ENGELLİLİLİK KUSUR DEĞİL FARKLILIKTIR

Vali Nayir, “Bizim için engelli olmak bir kusur değil, bir kabahat değil, bir özür değil, sadece bir farklılıktır. Belki bize kolay gelen bir faaliyeti onlar biraz daha zorlanarak yapıyorlar. Önemli olan bunları engel saymamak, gönüllerimizde bir engel olmasın” dedi.

Sakarya Engelliler Birlik Federasyonu Başkanı Nadide Dülger, ziyarette engellilerin sorunlarını Vali Nayir’e aktardı. Dülger, engelliler için düşündükleri “Engelsiz Yaşam Köy Projesi”ni hayata geçirmek istediklerini ifade etti.

ENGELSİZ YAŞAM KÖY PROJESİ

Başkan Dülger, “Engelliler için düşünülen Engelsiz Yaşam Köy Projesi hayata geçerse, psiko sosyal destek merkezi, mesleği eğitim ve istihdam birimi, eko çiftlik ve sosyal yaşam merkezi. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, kreş ve gündüz bakım merkezi yer alacak. Kreş ve gündüz bakım merkezinde ise çocukların bütün gün bakım alabilecekleri bir ortam olacak” ifadelerini kullandı.

VALİ NAYİR’DEN KUPA HEDİYESİ

Başkan Nadide Dülger, Başkan yardımcıları Şemin Arslan ve Kenan Çetinkay, Kocaali Dernek Başkanı Yılmaz Arslan, Kadın Kolları Başkanı Aslı Çam ve yönetim kurulu üyesi Mümine Kirpikci’nin hazır bulunduğu ziyaret sonunda, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir engellilere kupa hediye etti.