FTM ile trafik düzeni güvenliğine destek

Paylaş:

İçişleri Bakanlığı’nca trafik güvenliğini sağlamada önemli bir unsur olan fahri trafik müfettişlerinin arasına Sakarya’da yenileri katıldı. Sakarya da 411 olan fahri trafik müfettiş sayısı, 117 yeni görevlendirmeyle 528’e çıktı.

FTM’ler artık dijital ortamda ceza tutanağı düzenleyebiliyor

CEZA KESMEDE MOBİL UYGULAMA

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Fahri Trafik Müfettişlerine İl Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda eğitim verildi. Eğitimde, Fahri Trafik Müfettişlerinin görev ve yetkileri, mobil uygulamanın avantajları ve nasıl kullanılacağına dair bilgiler aktarıldı.

CEZA VE ADALET KAVRAMI

Sakarya İl Emniyet Müdürü Sayın Fatih Kaya eğitim toplantısında yaptığı konuşmada, “Fahri Trafik Müfettişliği bir gönüllülük meselesidir. Öncelikle trafik kazalarının en aza indirilmesi ve trafik düzeninin sağlanması için bizlere katkı sunacak olan siz değerli Fahri Trafik Müfettişlerine çok teşekkür ediyorum.

TÜRKİYE GENELİNDE YETKİ

Aldığınız bu yetki sayesinde İlimizde ve Türkiye’nin her yerinde yetkilisiniz. Ceza Adaleti kavramını çok iyi bilmeliyiz. Bu yetkiyi kullanırken kişiselleştirmeden trafik güvenliğine katkı sunacak şekilde karar almanız gerekiyor. Sizlerin kararları trafikteki can kayıplarının önüne geçmektedir. Görüş ve önerileriniz bizim için önemli ve değerlidir” dedi.

TAVSİYELERDE BULUNDU

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya Fahri Trafik Müfettişlerine yapacakları görevler ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Tespit edilen sorunlar ile bunlara karşın sunulan görüş ve önerilerin ardından fahri trafik müfettişliği eğitim toplantısı sona erdi.