Paylaş:

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki 81 ilin Gençlik Merkezi, sabah namazında gençleri camilerde buluşturuyor. Sakarya Gençlik Merkezi üyesi gençler bu kapsamda her cuma günü Adapazarı Tümen Camii’nde bir araya gelerek sabah namazlarını kılıyor. Gençler namaz sonrasında cami derneği lokalinde hazırlanan kahvaltı ile güne başlıyor.

Adapazarı Tümen Camii’nde 12 Şubat Cuma günü buluşan gençler, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Yöneticisi Ali İhsan Çokan ve eğitimciler ile birlikte sabah namazını kıldı. Namaz sonrasında 70 kişiden oluşan gurup Tümen Camii Derneği’nde, cami ve dernek yöneticileri ile birlikte neşe içinde kahvaltı yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri, gençleri huzurda birleştirecek buluşmaları düzenlerken amaçlarının manevî değerlerle yetişen ahlâk timsali bir nesil yetiştirmek olduğunu belirterek, sabah namazı buluşmalarının her hafta gerçekleşeceğini söyledi

Kahvaltı programına, Adapazarı İlçe Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Yöneticisi Ali İhsan Çokan, eğitimciler Yakup Kılıç, Muhyittin Öztopaloğlu, Sait Emre Yaman, M. Fahri Ertem, Tümen Camii İmam Hatibi Bayram Hızal, müezzin Sadık Çıtır, eski imam hatip Celil Sevinç, Tümen Camii Derneği’nden İsmail Aktaşlı, Mehmet Alpoğuz, İhsan Kaplan ve üyeler katıldı. Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltı süresince, giderek yaygınlaşan ve katılımcısı giderek artan bu etkinliğin faydaları üzerine sohbet edildi.

Tüm gençleri huzurda buluşmaya davet eden Sakarya Gençlik Merkezi Yöneticisi Ali İhsan Çokan, etkinliğin çok faydalı geçtiğini ifade ederek, “Spordan sanata her alanda gençliği, aktif olarak sosyal faaliyetlere kazandıran merkezimizin, manevî değerlerimiz için de geliştirdiği bu projede katılımcılarımızın artması sevindirici” diye konuştu.

1 Yorum

  1. Bu güzel ve anlamlı etkinliği düşünen ve uygulayan Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Yönetimini tebrik ediyorum. Örnek alınacak bir proje. Ayrıca gençleri kucaklayan Adapazarı Tümen Camii Dernek yönetimi, üyeleri ve çalışanlarını da ilgilerinden dolayı kutluyorum.

Yoruma kapalı.