Girişimci Gülşah’ın hayâlleri gerçek oldu

Paylaş:

Önceleri evinde internet üzerinden sipariş yoluyla iş yapmaya başlayan ve sonrasında, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle faaliyetini büyüten Sakaryalı Gülşah Yıldırım, çocuk giyimi sektöründe geliştirdiği işinde şimdi yurt dışına sipariş yetiştiremez duruma geldi.

Sakarya’da oturan 34 yaşında bir çocuk annesi Gülşah Yıldırım, katıldığı KOSGEB kurslarını başarıyla tamamladıktan sonra Serdivan İlçesi Yazlık Mahallesi’nde butik bir kafe açtı. Daha sonra KOSGEB’den aldığı 50 bin liralık destekle işlerini genişleten kadın girişimci Yıldırım, çocuk giyimi üzerine yoğunlaştı. Kısa sürede büyüttüğü işinde ürünleri ilgi görmeye başlayan Yıldırım, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere; Rusya, Azerbaycan, Gürcistan gibi ülkelerden de siparişler almaya başladı.

“Kokosh Boutique & Cafe” adını verdiği işletmesinde çocuk modasının en seçkin ürünlerini müşterilerinin beğenisine sunan genç girişimci, aldığı yoğun siparişleri zamanında yetiştirmeye özen gösteriyor.

Sektöründe başarı çıtasını yükselten Yıldırım, ürün kalitesi ve müşteri memnuniyetine özen göstermesi sayesinde sektöründe aranan isim oldu. Özellikle çocuk giyimleri üzerine çalışmalarını sürdüren Yıldırım, butik kafe olarak hizmet verdiği iş yerine gelen müşterilerini ise çay ve yiyecek servisleri yaparak ağırlıyor.

Hayallerini nasıl gerçekleştirdiğini anlatan Sakaryalı girişimci Gülşah Yıldırım, “KOSGEB’in işyeri açmak ve kendini işini kurmak isteyen girişimci kadınlara destek verdiğini biliyordum. Hayalim olan kendi işimi kurma yolundaki adımı KOSGEB’e başvurarak attım. Kursu tamamladıktan sonra hazırladığım bir projeyi ve KOSGEB’e sundum. Projem kabul gördü ve 50 bin liralık desteği almaya hak kazandım. İş yeri açtığımda hiç param yoktu ama KOSGEB’in bu desteği sayesinde hayallerim gerçek oldu ve şimdi kendi işimi kurmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

KOSGEB sayesinde işyerini açarak hayallerini gerçekleştirdiğini ifade eden Gülşah Yıldırım, yaptığı işle ilgili şöyle paylaşmda bulundu: “Satışa sunacağım ürünlerin önce fotoğraflarını çekiyorum ve internete koyuyorum. Müşterilerim açtığım bu sayfadan ürünleri görüyor ve benimle temasa geçerek siparişlerini veriyorlar. Önceleri işlerimde biraz durgunluk vardı. Zamanla talepler artarak işlerim açıldı ve bugün geldiğim noktada, internet üzerinden verilen siparişlere yetişemez oldum.”

YURT DIŞINDAN YOĞUN SİPARİŞ

Türkiye’nin her köşesine siparişle ürün gönderdiğini söyleyen Gülşah Yıldırım, yurt dışı satışlarında da iyi bir duruma geldiğini belirterek, “Allah’a çok şükür hayallerim gerçek oldu. Şu anda yurt dışına yoğun bir şekilde ürün satıyor ve siparişleri yetiştiremiyorum. Avrupa ülkelerine ve başta Rusya olmak üzeri Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan’a internet üzerinden sipariş alarak ürün gönderiyorum. Önceleri yurt dışına siparişlerimi 15 günde gönderiyordum, şimdi ise anlaşmalı şirketlerle dünyanın her yerine 3 günde siparişlerimi ulaştırabiliyorum. Tabii bu da müşterilerime çok cazip geliyor ve beni tercih ediyorlar” dedi.

KOSGEB’E TEŞEKKÜR

“Dükkanımı tuttuğumda cebimde hiç param yoktu ama KOSGEB’e güvendim ve projem kabul oldu KOSGEB sayesinde dükkanımı açıp hayallerimi gerçekleştirdim” diye konuşan Gülşah Yıldırım, duygularını, “Müşterilerim dükkana geldiğinde hem alış verişlerini yapıyorlar hem de ev yapımı yiyecekleriden faydalanıyorlar onlara da servisi kendim yapıyorum. Yıllardır hayalini kurduğum projemi gerçekleştiren KOSGEB’e teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

Tüm Ürünleri incelemek için web adres: www.kokoshbibutik.com

Instagram sayfası: www.instagram.com/kokoshbibutik