Güne Bakış’ta Koronavirüs gündemi

Paylaş:

Sakarya Haber Ajansı’nın hazırladığı Koronavirüs gündemi ‘Güne Bakış’ta Şule Bayri’nin sunumu ile devam ediyor.

TEK GÜNDEM KORONAVİRÜS

Çin’de çıkarak tüm dünyayı tehdit eden ölümcül salgın, hızla yayılıyor. Hergün yeni vaka ve ölümlere uyanan dünya, bu amansız virüse karşı çaresiz.

Ülkemizde ise alınan tüm tedbirlere rağmen, vaka sayıları ve ölümler giderek artıyor… Ve son günlerde ortaya çıkan tabloda; bu mikrobun sadece yaşlıları hedef almadığı, gençleri de tehdit ettiği görüldü…

Koronavirüs vakalarının ciddi boyutlara ulaşmasıyla, Sakarya’da salgına karşı önlem ve alınacak tedbirlerle ilgili topyekün bir çalışma sürecine girildi.

Yetkililer, Koronavirüs’e karşı tek çözümün ‘Sosyal izolasyon’ olduğunu ilan etti…

Özellikle; hareketliğin azaltılması ve kalabalık ortamlarda ‘sosyal izolasyon’un uygulanmasına yönelik tedbirler üst düzeye çıkarılırken, bu güne kadar yapılan uyarılar, durumun ciddiyeti karşısında artık yaptırım boyutuna geçti…

Koronavirüs’e karşı alınan tedbirler üst seviyede

Yetkililer hemen hergün yeni kararlar alıyor. Salgına karşı alınacak ek tedbirler açıklanırken, yeni kararlar uygulamaya geçiriliyor.

Teyakkuza geçilen Sakarya’da; İl Pandemi Koordinasyon Kurulu ve Umumi Hıfzıssıhha Kurulu;  Toplum sağlığı ile kamu düzenini korumak ve virüsün yayılmasını engellemek için, önlemler ve ek tedbirler konusunda önemli kararlar aldı.

Hıfzıssıhha Kurulu’nun son oturumunda alınan kararlarda özellikle, ‘Vatandaşların sosyal izolasyona önem vermeleri ve alınan kararlara büyük hassasiyet göstermelerinin, salgının yayılımını önlemede büyük önem arz ettiği’ vurgulandı.

Sakarya’da Koronavirüs gündemi… Sakarya Haber bülteni ‘Şule Bayri ile GÜNE BAKIŞ’ video haberde…

WEB TV tüm videolar:

http://www.sakaryahaberajansi.com.tr/category/webtv