Hastahanelerde akşam muayenesi başladı

Paylaş:

Sakarya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, kamu hastanelerinde 1 Şubat’tan itibaren saat 17.00’den sonra mesai dışı poliklinik hizmetlerinin verilmeye başlandığını duyurdu.

Sağlık hizmetlerinin kalitesinin artmasıyla poliklinik hizmetlerinde yaşanan yoğunluğu azaltmak için tüm illerde olduğu gibi Sakarya’daki devlet hastanelerinde de Mesai Dışı Poliklinik Hizmetleri Uygulaması 1 Şubat itibariyle devreye girdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Sakarya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, uygulamayla mesai saatlerinde yaşanan hasta yoğunluğunun azaltılması ve hastaların daha rahat randevu alabilmelerinin amaçlandığını dile getirdi.

Tıbbi durumları aciliyet gerektirmediği halde mesai saati dışında poliklinik hizmeti alamadığı için acil serviste sağlık hizmeti alan hastaların oluşturduğu yoğunluğa dikkat çeken Sağlam, acilde sağlık hizmeti alan bu tip hastaların ertesi gün yine polikliniklere gittiğini ifade etti. Mesai dışı poliklinik hizmetinin uygulamaya başlanması ile acil servislerde de rahatlama sağlanmasını beklediklerini kaydeden Sağlam, mesai dışı poliklinik hizmetiyle gündüz hastaneye gidemeyen çalışanların da rahatça muayene olabileceğini belitti.

Sağlam, talep ve imkanlar dahilinde hastanelerde farklılık gösteren mesai dışı poliklinik hizmetlerinin hayata geçmesine destek vererek özveri ile çalışan personel ve doktorlara teşekkür etti. Mesai dışı poliklinik hizmeti almak isteyen hastalar Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu başvurusu yapabilecek.