Hedef saygılı bir ekran

Paylaş:

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Hedefimiz, şiddetten arındırılmış, güzellikleri önceleyen, çocuklarımızın gelişimine katkı sunan, mîlli ve manevî değerlerimize saygılı bir ekran oluşturmaktır. Bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Adapazarı Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında her ay önemli konu ve konuklarla gerçekleştirilen Aynalıkavak Sohbetleri’nin Ocak ayındaki onur konuğu RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin oldu. Anadolu Ajansı Bölge Müdürü olan gazeteci Salih Yalçıntaş, Adapazarı’na olan sevgisi ile tanınan Şahin ile Tarihi Uzunçarşı’da bulunan Aynalıkavak Meydanı’nda sohbet ederken, Şahin, programda önemli açıklamalar yaptı.

RTÜK HEDEFİNİ AÇIKLADI

Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş’ın moderatörlüğünü üstlendiği programda Yalçıntaş’ın sorularını cevaplayan Şahin, RTÜK çalışmalarından da bahsetti. Denetleme sistemi ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Ebubekir Şahin, “Vatandaşlarımızın bizlere ilettiği şikâyetler, ayrıntılı bilgiler ve uzmanlarımızın tuttuğu raporlarla kurumumuzda hassas bir şekilde raporlanıyor ve çoğunluk sistemiyle gerekli ceza tatbiki uygulanıyor. Cezalandıran bir kurum olmak değil yönlendiren ve hatta gerektiğinde ödüllendiren bir kurum olmak için gayret ediyoruz. Yapımcılarla sürekli toplantı halindeyiz, diyalog ve iletişim kanallarımız sürekli açık. Hedefimiz şiddetten arındırılmış, güzellikleri önceleyen, çocuklarımızın gelişimine katkı sunan, hayatlarını çok olumlu anlamda etkileyen, kadına uygulanacak her türlü şiddeti asla özendirmeyen, millî ve manevî değerlerimize saygılı bir ekran oluşturmaktır. Bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AİDİYET DUYGUM VAR

Adapazarı ile ilgili anılarından da bahseden Ebubekir Şahin, “Bu şehre bağım sadece aidiyet duygusu, başka bir sebebi yok. Adapazarı’nı çok seviyorum. O kadar güzel bir memlekette yaşıyoruz ki gururla buraya aitim diyebiliyorum. Şehrimizden vazgeçemiyorum, annem ve babam burada yaşamaya devam ediyorlar. Evet, Rize doğumluyum ama doyduğum toprak burası, eğitim aldığım topraklar burası. Dostlarım buradalar ve her zaman burada olmaya ve kalmaya devam edeceğimi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

IŞIKSU’DAN ANLAMLI HEDİYE

Başkan Işıksu, teşekkür konuşmasının ardından başta AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ve konuklarla birlikte RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e Mithatpaşa Lisesi öğrenci kütük defterindeki kayıt evrakını takdim etti. Başkan Şahin, bu anlamlı hediyeyle çok mutlu olduğunu ifade ederek Işıksu ve ekibine teşekkür etti. Adapazarı’nın meşhur simidi ve Alikoka Bozası’nın konuklara ikram edildiği Aynalıkavak Sohbetleri’ne AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ve BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran da katıldı.