Huzurlu sokaklarıyla güvenli Sakarya!

Paylaş:

Emniyet Genel Müdürlüğü bekçilerin görev tanımları ve yetkileri hakkında tanıtım filmi hazırladı.

EGM tarafından bekçilerin görev tanımı ve yetkileri hakkında vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla tanıtım filmleri hazırlandı. Yapılan bilgilendirmede “Çarşı ve mahalle bekçileri Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan, gece boyunca yaya devriye olarak suçun önlenmesi, suçun şüphelilerin yakalanması, sorumluluk alanına giren bölgelerde asayişin düzenle sağlanması hakkında etkin bir şekilde görevlerini yerine getiren genel kolluğa yardımcı silahlı bir kuruluştur” denildi.
Çarşı ve mahalle bekçilerine, Polis Akademisi Başkanlığı’nca eğitim verildiği belirtilen bilgilendirmede şu bilgilere yer verildi; “Bekçiler ilgili mevzuat ve kanunların kendilerine verdiği yetkiyle görev esnasında sorumluluk bölgelerinde genel asayişin korunmasını sağlar. Bunun için şüpheli şahısları takip eder, kimliklerini araştırır, şüpheli ve diğer kişilerin suç oluşturan bir fiilini tespit ettiklerinde yakalayarak polis merkezi amirliklerine götürürler. 2559 sayılı kanunun 16. Maddesi kapsamında bedeni güçten başlayarak kademeli olarak cop ve silah kullanabilirler.”

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLİĞİ SİTEMİ TANITIM FİLMİ

Güven Masası ve Mahalle Bekçiliği Sistemi Tanıtım Filmi yayınlandı.

Cumhurbaşkanlığı İkinci 100 Günlük İcraat Programı kapsamında 81 il 700 Polis Merkezi Amirliğinde “Polis Merkezi Amirliği Davranış İlkeleri” doğrultusunda “Güven Masasası” uygulaması hayata geçirildi. Ayrıca 2016 yılında Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sistemi yeniden aktif hale getirilerek 2019 yılı itibari ile 81 ilimizde yaygınlaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Merkezi Amirliklerinde uygulanmaya başlanan “Güven Masası” projesi ile Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin görev tanımları ve yetkilerinin vatandaşlar tarafından tanınması ve bilgi sahibi olunması amacıyla iki ayrı tanıtım filmi hazırladı.

Tanıtım filmlerinin televizyon kanalları, internet haber siteleri ve sosyal medyada yayınlanarak, vatandaşların hizmetler hakkında bilgilendirilmesi amaçlanıyor.