İşgalden kurtuluşta Kuvayi Milliye ruhu

Paylaş:

Sakarya Kuvayi ve Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun Adapazarı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 99. yıl dönümünü, yayımladığı mesajla kutladı.

Başkan Coşkun, Kurtuluş Savaşı’nın en önemli cephelerinden biri olan Adapazarı’nda, canını siper ederek düşmana geçit vermeyen halkın, vatan ve bağımsızlık uğruna verdiği mücadelenin, tarihe altın harflerle kazınmış bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

TÜRK ULUSU ASLA ESİR EDİLEMEZ

Kurtuluş Savaşı kahramanı bir babanın oğlu olarak, her 21 Haziran’da; bağımsızlık mücadelesi için bu toprağa kanını döken aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını ifade eden Başkan Coşkun, “Bu topraklar kolay kazanılmadı. Üzerinde binlerce şehidimizin kanı var. Bize emanet edilen bu yurdun ve bağımsızlığımızın kıymetini bilmeliyiz” dedi.

Adapazarı’nın işgal yıllarını ve halkın düşmanı nasıl bir mücadele ile kovduğunu anlatan Başkan Coşkun mesajında şu ifadelere yer verdi:

EZANLARIMIZ SUSTURULAMAZ

“Geyve Boğazı’nı geçemeyen Yunan kuvvetleri İzmit üzerinden Adapazarı’nı işgal etmiş, Rum ve Ermeni çeteleri ile birlikte bölgede halka aylarca zulüm ve işkence yapmışlardı. Ancak 20 Haziran gecesi Adapazarı yöresi Kuva-yı Milliye Kuvvetleri ve yöre halkı Yunan işgaline karşı büyük bir direniş başlattı. Kahramanca verilen bir mücadele ile düşman bir daha Adapazarı’na ayak basmamak üzere püskürtüldü…

Yunan kuvvetlerince okunması yasaklanan ezanların, 21 Haziran sabahı minarelerimizde yükselişi, Türk ulusunun asla esir edilemeyeceğinin bir ispatı oldu.

İşte, atalarımızın bize bıraktığı bu kutsal vatan topraklarını korumak, yaşatmak boynumuzun borcudur.”

DESTANLARLA DOLU TARİHİMİZ

Tarihimizin her sayfasının şan, şeref ve destanlarla dolu olduğunu belirten Coşkun, “Milli değerlerimiz uğruna atalarımızın gösterdiği büyük kahramanlıklar üzerine inşa edilen Cumhuriyetimizin kıymeti, geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz tarafından iyi bilinmeli ve ülkemizi muassır medeniyetler arasında taşımak için çalışmak ise hepimizin görevi olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; vatanımızın kurtuluşu ve bağımsızlığı için, canlarını ortaya koyarak kahramanca mücadele veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Adapazarı’nın 21 Haziran Kurtuluş Günü kutlu olsun” dedi.