İşletme Fakültesi’nin projesi ilham veriyor

Paylaş:

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İşletme Fakültesi’nin hazırladığı Üniversiteden Pazar Elçiliğine Projesi (UPEP) AACSB International tarafından seçilen 30 inovasyondan biri oldu.

Dünyadaki işletme okullarının en büyük organizasyonu ve akreditasyon kurumu olan AACSB’nin “İlham Veren İnovasyonlar” inisiyatifi, SAÜ’deki yabancı öğrencilerin Sakarya’daki işletmelerde isteğe bağlı stajını içeren UPEP’i, işletme okullarının nasıl yenilik yaptıklarını ve işletme eğitimi çevresinde çeşitliliği nasıl sağladıklarını temsil eden 30 inovasyondan biri olarak tanıdı. UPEP, 35 ülkeden, 200’den fazla okuldan, 300’den fazla inovasyonun sunulduğu bir değerlendirme arasından seçildi.

Lider ve yenilikçi fakülte

AACSB International, ABD’nin Florida eyaleti Miami şehrinde yapılan 2016 Global Dekanlar Konferansı’nda seçilen inovasyonları açıkladı. AACSB International CEO’su ve Başkanı Tom R. Robinson, işletme eğitimi alanındaki yeteneğe liderlik etmedeki rolünden dolayı SAÜ İşletme Fakültesi’ni tanımaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “AACSB dünya çapında kaliteli yönetim eğitiminin geliştirilmesi yolunda yüzüncü yılını kutlamaktayken, sektörün içinde ve dışında olanlara işletme fakültelerinin herkesin faydasına sunduğu vizyon, liderlik ve yenilikçi düşünceyi hatırlatmak önem arz etmektedir. İlham veren inovasyonların tanınması yoluyla, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi, işletme okullarının çığır açan uygulamaları ve mükemmelliğe sürekli odaklanmalarıyla çevrelerinde ve genel olarak toplumlarında pozitif etkiye sahip olduklarının bir kanıtı olarak durmaktadır.”

AACSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Rice Üniversitesi Jesse H. Jones İşletme Enstitüsü Dekanı William Glick de konuya ilişkin olarak şunları söyledi: “Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin inovasyonunu, içindeki fikirlerin AACSB fakültelerinin nasıl inovasyonda katalizör görevi gördüklerini, bilginin ortak yaratıcısı ve yaşam boyu öğrenme merkezi olduklarını, liderlikte liderlik yaptıklarını ve paylaşılan refahın sağlayıcıları olduklarını gösterdiği için öne çıkarmaktan gururluyuz.”

Universiteden-Pazar-Elciligine

İşletme eğitiminde yenilik ve çeşitlilik

Teknoloji, yaşantısal öğrenme, girişimcilik, kariyer gelişimi ve başka alanlarda tüm dünyadaki işletme okulları tarafından geliştirilen yaratıcı stratejileri öne çıkarmayı amaçlayan “İlham Veren İnovasyonlar” inisiyatifi, tüm dünyadaki AACSB üyesi okulların yenilik ve işletme eğitimi çevresinde çeşitlendirme yapma çalışmalarına yönelik farklı yollara dikkat çekiyor.

Uluslararası öğrenci – firma buluşması

SAÜ İşletme Fakültesi’nin eğitimde yaptığı inovasyon, UPEP ile global olarak tanınmış oldu. SAÜ’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerle Sakarya KOBİ’lerinin buluşmasını hedefleyen proje, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nün işbirliğinde, yabancı öğrencilerin Sakaryalı firmalarda isteğe bağlı staj görmesi olarak uygulanıyor. Proje ile staj öncesinde yapılan uygun firma – öğrenci eşleştirmeleri sayesinde Sakaryalı firmaların global pazarlar, tedarikçiler veya partnerler bulmaları sağlanırken, yabancı uyruklu öğrenciler de, kendilerini geliştirme ve Türkiye’yi ve Sakarya’yı daha yakından tanıma fırsatı elde ediyor.  Uluslararası öğrencilerin akademik, ülke ve lisan bilgileri ile Sakaryalı şirketlerin tecrübelerinin eşleştirilerek kazan – kazan ilişkisinin kurulması sağlanan projeyle, öğrencilerin SAÜ’deki eğitimlerinin ardından kendi ülkelerinde Türkiye’nin gönüllü ticaret elçisi olmaları da sağlanıyor. Projenin web sayfasına ulaşmak için “http://upep.sakarya.edu.tr/tr” linki ziyaret edilebilir. SAÜ’nün inovasyonunun AACSB tarafından tanıtım sayfasına “http://www.aacsb.edu/about/awards/innovations-that-inspire/recipients/sakarya-university” linkinden, seçilen diğer inovasyonlara ise “http://www.aacsb.edu/innovations-that-inspire” adresinden ulaşılabilir.