İstanbul Sözleşmesi kadın için en önemli güvencedir

Paylaş:

CEDAW (Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Yok Edilmesi Sözleşmesi) ve İstanbul Sözleşmesi’nin yaygınlaştırılması projesi Sakarya’da başladı. Türk Kadınlar Birliği (TKB) projenin içerisinde yer aldı.

“PROJEDE YER ALACAĞIZ”

35 ilin katılımıyla başlayan projenin Sakarya ayağında Türk Kadınlar Birliği 2. Başkanı Nurçin Süzen olmak üzere, diğer Kadın Sivil Toplum Kuruluşları (Baro Kadın Merkezi, SATSO Kadın Girişimcileri…) proje içinde yer alacaklarını belirtti.

AYRIMCILIK VE ŞİDDETE KARŞI GÜVENCE

İstanbul Sözleşmesi’nin yaygınlaştırılması projesine destek verdiklerini belirten Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, yaptığı basın açıklamasında;

Covit-19 nedeni ile Online yapılan görüşmede; Projeyi yürüten ve toplantıya ev sahipliği yapan Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av. Sema Kendirci Uğurman’ın, “Devletin yapması gerekenlerin yanı sıra Kadın Sivil Toplum Örgütleri olarak, ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve şiddetin önlenmesindeki en önemli güvence olarak gördüğümüz bu sözleşmelerin, ülkemizde tanınması, öğrenilmesi ve kullanılması için anlatmayı ve yaygınlaştırmayı görev edindik ve çalışmalarımızı bu alanda yoğunlaştırdık. 3 yıllık projenin hayata geçirilmesine yönelik yol haritası belirledik” ifadelerini kullandığını belirtti.

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan