İyi insan olmadan iyi siyasetçi ve iyi bir müslüman olunmaz

Paylaş:

Yahya Bakır’ın hazırlayıp sunduğu “Şehir Konuşuyor” programı hız kesmeden devam ediyor, programın bu haftaki konuğu Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan oldu. Adapazarı Sait Tanış Kültür Merkezinde gerçekleşen programda Başkan Soykan’ın gençlik ve çocukluk yıllarıyla başlayan yayının devamı Yahya Bakır ve başkanın tanışma anılarıyla devam etti.

SİYASİ HAYATINI ANLATTI

10 çocuklu bir ailenin 6. çocuğu olduğunu belirten ve mermerciliği sülale mesleği olarak tanımlayan Bilal Başkan ticari serüvenini anlattı. Siyasi hayatını, AK Parti kurulduktan sonra Meclis Üyesi olma hasebiyle 2002 yılında tavsiyeler üzerine Kuzuluk Belde Başkanı, 2009 Kuzuluk seçimlerinde aday adayı ve sonrasında Akyazı Belediye Başkanı olduğunu anlatan Bilal Başkan, küçük yerlerde belediye seçimlerinin zor olduğunu söyledi.

Zorlu bir seçim sürecini geride bırakarak seçildiğini ifade eden Başkan Soykan, “Her yere örnek olacak sentetik bir futbol sahası yaptık” sözleriyle beldedeki hizmetlerini anlattı.

“90.000 nüfusa sahip ve sürekli göç alan bir ülkede partimiz rekor kabul edilecek oylar aldı. Biz de bunun bir parçası olduk” diyen Soykan, Akyazı’da ki seçim sürecinde yaşananları dile getirdi.

ÇOCUKLUĞU VE AİLE YAPISI

Yahya Bakır’ın gençlik ve çocukluk döneminde örnek aldığınız ve rol model edindiğiniz biri var mı sorusuna; “Akyazı Belediye Başkanı. Ailemiz ve çevremiz çok kalabalık tüm ailemiz bağ bahçe işlerinde çalışıyorduk, birini rol model alacak bir zamanımız yoktu. Annemizin ve babamızın ışığında yetiştik. Babamız uzakta çalışıyordu onu bile zar zor görüyorduk. Annelerimiz vefakâr ve cefakâr kadınlardı onların davranışları bize sirayet etti” ifadeleriyle çocukluğuna ve aile yapısına değindi.

Bilal Soykan – Akyazı Belediye Başkanı

SPOR VE TİCARİ HAYATI

Sporla hayatının birçok döneminde içli dışlı olan başkan Soykan, futbol oynadığı yıllara dair anılarını anlattı ve sporculara verdiği desteklerden bahsetti. Sporun her anlamda insanı diri tuttuğunu ve hayatının her alanında dinamizme yardım ettiğini savunan Bilal Soykan, spor hakkında tüm vatandaşlara önerilerde bulundu. Ticari hayatı ve idareciliği bir alanda yürüten Akyazı Belediye Başkanı, “Ticareti bilmek bir idareci için oldukça faydalıdır. Yollarımız çukur çökekken, terminalimiz, kanalizasyonumuz yokken ve eksiklerimiz varken sosyal belediyecilik yapamayız, önceliğimiz her zaman ihtiyaçlar olmalıdır” diyerek ideal belediyeciliğin nasıl olduğuna dair anlatımlarda bulundu.

İYİ İNSAN OLMAK

“Kimseyi aldatmadan afaki sözlerden uzak durarak halka kendimizi anlattık, %70 gibi ciddi bir oranla seçimi kazandık” sözleriyle önemli olanın halkı kandırmamak, halka olabileceği de olmayacağı da en doğru ve en güzel biçimde anlatmak olduğunu belirtti.

İyi insan olmadan iyi siyasetçi ve iyi bir Müslüman olunamayacağını savunan Başkan Soykan, vicdanının rahat olmadığı hiçbir işe girmediğini ve girmeyeceğini ifade etti.

Programın devamını, Cuma günü Yeni Sakarya Gazetesi’nden ve Şehir Konuşuyor sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Seda PEKER