‘İyilik Kanımızda Var!’

Paylaş:

ÖNDER genel merkezi ve Kızılay’ın birlikte koordine ettiği ‘İyilik Kanımızda Var!’ kampanyasına SİMDER Sakarya İmam Hatipliler Derneği, Okul müdürleri ve İmam Hatip mezunları katıldı.

Dünyamızın ve ülkemizin sağlık savaşı verdiği şu günlerde Kızılay gibi köklü sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş bu savaşta vatandaşlarımızı destekliyor. Vatandaşlarımıza destek veren bu kuruluşlardan biri de Sakarya İmam Hatipler Derneği SİMDER oldu. SİMDER yönetim kurulu başkanı Yahya Bakır, derneğin yönetim kurulu, okul müdürleri ve eğitim camiası “İyilik Kanımızda Var!” diyerek kan bağışı kampanyasına destekte bulundu.

İLK KAN BAŞKAN BAKIR’DAN

Gönüllü vatandaşlarımızla birlikte ülkemizin dört bir yanından 2020 yılında 38 milyon kişiye insani yardım ulaştıran Kızılay’a “İyilik Kanımızda Var!” kampanya çerçevesinde ilk kanı veren SİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Bakır, kampanyanın amacının, halka kan bağışının doğru şekilde anlatılması, vatandaşımızın kan bağışı hakkında yanlış bildiği inanışların düzeltilmesi, akıllardaki soru işaretlerini yok etmeye çalışan Kızılay’a destek verilmesi olduğunu dile getirdi.

Vatandaşların toplumun çeşitli alanlarında farklı görevleri yerine getiren ve göz önünde bulunan insanların örnek davranışlarla toplumu iyiye, doğruya yöneltmesi gerektiği, en önemlisi de vatandaşı bu zor günlerde kan bağışında bulunmaya teşvik edebilecek kampanyaların çoğaltılması ve bu kampanyalara bizzat katılarak örnek teşkil edilmesi gerektiğini savunan Bakır, “ÖNDER merkezimizin ve Kızılay’ımızın birlikte koordine ettiği ‘İyilik Kanımızda Var!’ kampanyasını Sakarya İmam Hatip camiası ve Sakarya İmam Hatipler Derneği yönetimi, okul müdürlerimiz ve mezunlarımızla birlikte katılarak bu olağanüstü durumda Kızılay’ımızın yanındayız. Sağlık çalışanlarımıza destek vermek istiyoruz. Kan sürekli ihtiyaçtır bu yüzden bugün buradayız. Kanımız sağlık çalışanlarına, ihtiyaç sahiplerine ve Kızılay’ımıza feda olsun!” ifadelerini kullandı.

BAĞIŞ YAPMANIN HAYATİ ÖNEMİ

Ülkemizde kan bekleyen ve zamanında kan temin edilememesi nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşlarımıza dikkat çekerek, “Kan bağışının, başkalarının hayatlarını kurtarmada ne kadar önemli olduğunun farkındalığını arttırmakta ve düzenledikleri kampanyaya duyarlı davranışlarıyla öncülük ederek vatandaşlarımızın kan bağışına yönelik bilinçlenmesinde örnek olmuştur” diye konuştu.

Son olarak kampanyaya katılımlarından dolayı İmam Hatip okulları, öğretmenler, veliler, mezunlar ve gönüllerden oluşan ve kan bağışı seferberliğine katılan herkese teşekkür eden SİMDER Başkanı Yahya Bakır,“ Bu tür sosyal sorumluluk projelerini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.