‘Kadın ve erkek eşitliğinde yeni bir dünya mümkün’

Paylaş:

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle toplandı. TKB Şubesi Başkanı Tevhide Yağan, 8 Mart’ın neden kutlanıldığına hatırlatırken, “Güçlü kadın örgütlü kadınlardır” diyerek birlik ve beraberlik içinde olunmasını söyledi.

KADIN SORUNLARI

TKB Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü açıklamasında; “Kadına yönelik her türlü ayrımcılığın son bulduğu, kadın ve erkeklerin eşit olarak yaşadıkları yeni bir Dünya mümkün” dedi.

Kadın sorunlarını ülke sorunlarından ayrılmaması gerektiğini vurgulayan Yağan; “8 Mart Dünya Kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması kadın, erkek eşitliğinin sağlanması taleplerinin, yaşamın her alanında kadın sorunlarına çözüm önerilerinin bir kez daha dile getirildiği gün olarak kabul edilmektedir” dedi.

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ

“Dünya Kadınlar Günü”nün nasırlı ellerin emeğini, her türlü hukuksuzluğa rağmen eşitsizliğe karşı var olmaya savaşan kadınların gücünü içerdiğini hatırlatan Başkan Yağan; “Tüm Dünya’da ve Türkiye’de kadına yönelik şiddetin ortadan kalktığı, her türlü ayrımcılığın son bulduğu, kadın ve erkeklerin eşit olarak yaşadıkları yeni bir Dünya mümkün” diye konuştu.

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi yönetim kurulu ve üyeleri, tüm kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı. •Seren ÖZDEN