Kadına şiddete karşı dayanışma çağrısı

Paylaş:

Türk Eğitim-Sen Sakarya Üniversitesi Temsilcisi Öğretim Görevlisi Esin Ekşi, Birleşmiş Milletler kurumlarının, kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetin engellenmesi ve ortadan kaldırılması için dayanışma çağrısını hatırlatarak, bu sorunun çözümü için gündeme taşıyalım” dedi.

ŞİDDET ARTIŞ GÖSTERİYOR

’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle bir açıklama yapan Esin Ekşi, şiddet olaylarının giderek arttığına dikkat çekti. Ekşi, “Dünyada şiddete maruz kalan kadın ve kız çocuklarının sayısı ne yazık ki her geçen yıl artış göstermektedir.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Esin Ekşi

25 Kasım-10 Aralık günleri arası “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak kutlanmaktadır. Şiddete maruz kalanlarla dayanışma içinde olduğumuzu göstermeyi aynı zamanda kadınların ve kız çocuklarının hayatlarını tehlikeye sokan ya da olumsuz etkileyen bu soruna ‘dur’ demek için toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlamaktayız. Birleşmiş Milletler bu sene ‘kadınlar için daha aydınlık bir gelecek’ sloganıyla kadına şiddete karşı turuncu rengi kullanmayı teşvik eden etkinlikleri işaret etmiştir” dedi.

BM KURUMLARINDAN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM) kurumlarının çağrısını dile getiren Esin Ekşi, “Birleşmiş Milletler kurumları olan UNFPA (Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu), UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı), UNİCEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) ve UNWOMEN (Birleşmiş Milletler Kadın Kurumları) yaptıkları açıklamalarla kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetin engellenmesi ve ortadan kaldırılması için dayanışma çağrısında bulunmaktadır. Üniversitemizde çalışan idari ve akademik personelin katılımıyla bu sorunu gündeme taşıyalım istemekteyiz.

Kurum kimliğinin ve birlik – beraberliğin önemini kavramış olan Sakarya Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Fatih Savaşan’dan Sakarya Üniversitesi Türk Eğitim-Sen temsilciliği olarak kurumda çalışan kadın personelin kuruma karşı aidiyet duygusunun artması adına desteklerini beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.