‘Kapımız herkese açık’

Paylaş:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla katıldığı AK Parti 7. Olağan Kongresi büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Erdoğan, “Kendini AK Parti ailesinin bir ferdi olarak hisseden herkese gönlümüz de, kapımız da, partimizin tüm kademeleri de sonuna kadar açıktır, açık kalacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla katıldığı AK Parti Sakarya 7. Olağan Kongresi büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Serdivan Spor Salonu’nda düzenlenen kongreye AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, AK Parti Milletvekilleri Fehmi Küpçü, Recep Uncuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, AK Parti Yerel Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali İnci, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, siyasi isimler, partililer ve vatandaşlar katıldı.

‘YOL HARİTAMIZ 2023, 2053 ve 2071 VİZYONU’

İl Başkanı Yunus Tever kongrelerin AK Parti’nin kendini yeniden tanımladığı ve kadrolarını tazelediği kurullar olduğunu söyledi. Kongrelerde partiyi 2023 seçimlerine hazırlayacak yeni bir teşkilat yapısı inşa etmenin gayreti içerisinde olduklarını belirten Tever, şöyle devam etti: “Önümüzde çok önemli bir yol haritası var. O da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 vizyonudur. Bu vizyonun hayata geçirilmesi için her bir teşkilat mensubu kardeşime çok önemli sorumluluklar düşüyor. Her birimiz bu sorumluluk bilinciyle hareket ederek ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ ideali için tüm gücümüz ile çalışmaya devam ediyoruz.” Tever, Sakarya ve Türkiye’ye dair hayallerinin bulunduğunu dile getirerek, “Sakarya’ya, Cumhur İttifakı’na yakışanı yapacağız. Milleti için, vatanı için, gecesini gündüzüne katan Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlarına yakışanı yapacağız. Devlet, vatan, bayrak, millet için hep beraber tek vücut olacak ve davamızı anlatacağız.” dedi.

‘KONGRELER DEMOKRASİ ŞÖLENİ’

Kongrenin hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Kongreler, bir demokrasi şölenidir. Başımız dik ve alnımız açık olarak 19 yıldır milletimize hizmet etme yolunda AK Parti çatısı altındayız. Partimizin iktidarı döneminde, ülkemizin geldiği noktadan gurur duyuyoruz. Parti kapatma davalarından, darbe kalkışmalarından geçerek geldiğimiz bu günde, ülkemiz için inandığımız yolda yürümeye devam ediyoruz. Bizler kendimizi, genelde; bu ülkeye ve millete, özelde ise şehrimize adadık. Kalkınmanın özelden başlayıp genele gittiğinin bilincinde olarak var gücümüzle yarınlarımızı inşa edecek, yarının siyasetçilerine, başkanlarına, vekillerine yol gösterecek çalışmalar gerçekleştirmeye gayret ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği çizgide, onun vatan sevdasından, millet aşkından; güç, cesaret ve örnek alarak çıktığımız bu yolda emek veren, gayret eden herkes adına söylüyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren parti olarak birbirimize kenetlendik ve gayretle çalışmaya başladık. Sadece AK Parti olarak değil, derdi Sakarya olan, derdi devlete hizmet etmek olan herkesle omuz omuza vererek şehrimizi geleceğin Türkiye’si için hazırlamak adına çalışmalara başladık” diye konuştu.

DEPREM KREDİLERİ TEŞEKKÜRÜ

Başkan Yüce, Sakarya’nın deprem kredilerinin yükünden kurtulduğuna dikkat çekerek, “Sakarya ve Sakarya gibi depremden etkilenen şehirlerin yeniden inşa edilmesi için alınan kredilerin ödenmesi noktasında Sakarya’da farklı bir uygulamaya gidildi. Depremden etkilenen tüm şehirler bu kredileri kullanarak şehirlerini yeniden imar ettiler. Ancak sadece Sakarya kullandığı bu kredinin borcunu ödemekle yükümlü tutuldu. Diğer şehirlerimizin borçlarını devletimiz üstlendi. Bu süreç 20 yıl boyunca devam etti. Allah’a çok şükür Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekillerimizin destekleriyle ve mecliste yapılan değerlendirme ile bu yükten kurtulduk. Bu konuda yorulmak bilmeden çalışan milletvekillerimize ve Gazi Meclisimize kendim ve şehrim adına şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı. Başkan Yüce, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Hepimiz demokrasimize sahip çıkmak için buradayız. Milletimizin sesini dünyaya duyurmak için, milletimizin efendisi değil hizmetkârı olmak için yola çıktık. Çıktığımız bu yolda bizi düşürmek isteyenler elbette olacaktır. Ancak bizler durmadan, yorulmadan, dinlenmeden çalışarak bu millete hak ettiği değeri vermeye devam edeceğiz. Kongremiz hayırlı olsun. Rabbim kutlu yolculuğumuzu daim, kardeşliğimizi baki kılsın.”

‘OLMAZ DENİLEN İŞLER YAPILDI’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da buradaki konuşmasında, AK Parti iktidarları döneminde hem Sakarya’da hem de Türkiye’de çok işler yapıldığını söyledi. “Olmaz, yapılamaz” denilenlerin hayata geçirildiğini anlatan Yavuz, “Prangalar kırıldı, tuzaklar boşa çıkarıldı. Türkiye’nin önü daha aydınlık bir hale dönüştürüldü. İnşallah bundan sonra da Cumhur İttifakı’yla, milletimizden aldığımız güç ve destekle Türkiye’nin yarınları daha aydınlık olsun diye gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın, Sakarya’nın bütün beklentilerini karşılamak üzere milletvekilleri olarak teşkilatımız, büyükşehir belediye başkanımız ve diğer unsurlarımızla kenetlenmiş ve gece gündüz çalışır bir haldeyiz.” ifadesini kullandı. Yavuz, kongrenin hayırlı, uğurlu olması dileğinde bulundu. 

‘DÜNYADA YARDIMA İHTİYACI OLAN HERKESE YETİŞTİK’

“Burada salonda katılımcılar söylenirken, bakan ve genel başkan yardımcılarının ismi sayılarak teşekkür ediliyor. Aslında ismi en son sayılması gerekenler bizleriz, ismi ilk zikredilmesi gereken AK Parti’ye en çok emek vermiş olan, bu en arka sıralarda oturan ismi hiç anılmayan, bu partinin gerçek sahibi olan kardeşlerimizdir” diyerek sözlerine başlayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “2020’yi salgın ile beraber geçirdik, bütün dünya kitlenirken Cumhurbaşkanımız 73 tane büyük açılış gerçekleştirdi. Dünyanın hiçbir yerinde devlet faaliyetinin bu kadar aksaksız işlediği bir ülke yoktur. Türkiye’de milletimize hizmet için yapılan çalışmalar eksiksiz, kesintisiz ve normal zamanlarda yarışan bir dinamizm ile gerçekleştirildi. Sizin verdiğiniz büyük desteğin Türkiye’yi nereye getirdiğini göstermek açısından bir örnek vereceğim. Dünyanın hiçbir yerinde ülkemizin bu krizi yönettiği kadar güçlü ve kuvvetli bir kriz yönetimini görmek mümkün değil. Bütün salgın süreci boyunca Türkiye Cumhuriyeti’nin uçaklarının, dünyanın her bölgesine yardım götürmek için havalandığını gördünüz. Zor zamanda kendi ihtiyaçlarımızı karşılarken, dünyada yardıma ihtiyacı olan herkese yetiştik. Peki şöyle bir tablo gördünüz mü, haber duydunuz mu; Türkiye’nin uçakları her tarafa yetişirken, büyük ülkelerin, G-20 üyesi ülkelerinin başkalarına yardım götürdüğünü duydunuz mu?” şeklinde konuştu.

‘ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI GÖZLERİNİ BÜRÜMÜŞ’

Avrupa’da ki faşist Türk düşmanlarının dili ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saldırıldığını aktaran Çelik, “2021 yılına hepimiz iyi niyetler ile girdik ama nasıl bir tablo ile karşılaştık. Önümüzdeki vesayetin ne kadar diri olduğunu, yaptığımız mücadelenin bir kez daha ne kadar kıymetli olduğunu anlayalım. Daha 2021’e girer girmez birisi çıktı iktidara gelirsek yine kadınların kılık, kıyafetlerini yasaklayacağız dedi. Yine aynı mücadeleyi vereceğiz, yine bu ülkedeki başörtülü kadınları okullara sokmayacağız dedi. Ötekisi çıktı Erdoğan’ı götürmek için, Türkiye’de büyük felaketlerin olması lazım dedi. Erdoğan düşmanlığı gözlerini öyle bürümüş ki Avrupa’da ki faşistlerin, Türk düşmanlarının, İslam düşmanlarının dili ile Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar. Biz bundan gurur duyuyoruz çünkü bu faşistler insanlık düşmanıdır, Türkiye düşmanıdır, bunlar İslam düşmanıdır. Niye Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar, emin olun onların kafasındaki projelerin bir tanesine olumlu baksa Cumhurbaşkanımızı manşetlerden indirmezler. Ama milleti ve mazlum halklar ile beraber yürüdüğü için Avrupa’da ki faşist ve Nazilerin hedefi haline geldi. Onlar Cumhurbaşkanımıza saldırırken biz de onlara bu salondan Sakarya’dan Cumhurbaşkanımıza sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı

‘27 NİSAN 2007 AK PARTİ’NİN GİZLİ DEVRİMİDİR’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Daha sonra ana muhalefetin genel başkanı çıktı; özde ve sözde Cumhurbaşkanı diye bir tarifte bulundu. Bizim siyasi tarihimizde özde ve sözde Cumhurbaşkanı ifadesinin kullanıldığı ilk tarih 27 Nisan 2007’de hükümetimize bir muhtıra verilmeye çalışılmasından bir gün önce bu muhtıraya vermeye çalışanları biz sözde değil, özde Cumhurbaşkanı istiyoruz demesiyle girmiştir. AK Parti’nin demokrasi mücadelesinin gerçekleştirdiği en büyük devrimlerden birinin tarihi 27 Nisan 2007’dir. İlk defa kendisine muhtıra verilen bir Cumhuriyet Hükümeti, kendisine verilen muhtırayı kabul etmemiştir. Bizim hükümetimize muhtıra vermeye çalışanlara muhtıra iade edilmiştir ve o gün o muhtıra kağıt parçasına dönmüştür. Bu AK Parti’nin gizli devrimlerinden biridir. AK Parti’ye, hükümetimize kimse muhtıra veremez, biz talimatımızı milletten alırız, ancak milletin talimatı ile iş yaparız. Cumhurbaşkanımıza sözde Cumhurbaşkanı demek; milli iradeyi tanımamak, milletin oylarını kabul etmemektedir, milletin iradesi dışında bir irade tanımaktır. 27 Nisan 2007’de verilen o muhtırayı nasıl iade ettiysek, bugün de Cumhurbaşkanımıza sözde Cumhurbaşkanı diyerek; ‘egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile mücadele edenlere karşı aynı mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

‘BİRLİKTE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Darbecilere kaptırılmayan iradeyi, darbe heveslilerine asla kaptırmayacaklarını aktaran Çelik, “Doğrudan milletimizin iradesine yaslanarak Türkiye Cumhuriyeti yönetilmektedir. Vatandaşlarımızın oyu, kardeşlerimizin gücü ile Türkiye Cumhuriyeti’ni daha ileriye taşıyacak iradeye, güce ve enerjiye sahibiz. Bugünde olanlar 10 yıl önce hayal edilemiyordu ama hepimizin açısından, verdiğimiz sözler açısından şunun bilinmesi gerekiyor ki daha yeni başlıyoruz. Biz koştukça yorulmayan, yaş aldıkça yaşlanmayan, sürekli gençleşen ve güçlenen bir siyasi hareketiz. Bundan sonrasında da aynı şekilde devam edeceğiz. Biz darbecilere kaptırmadığımız iradeyi, darbe heveslilerine asla kaptırmayız, onlara asla geçit vermeyiz. Yürüyeceğimiz yolun bedeli ne olursa olsun, yürüyeceğimiz yolda karşımıza çıkacak engeller ne olursa olsun Cumhurbaşkanımız ile birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Bütün dünya, temsil ettiği değerler ve verdiği mücadele için ona saldırırken biz onu yalnız bırakmayacağız. Aşamayacağımız engel yoktur, yıkamayacağımız set yoktur, geçemeyeceğimiz yol yoktur. Türkiye Cumhuriyeti engel tanımaz, milli irade yıkılmaz, milli egemenlik sarsılmaz diyerek yolumuza yürümeye devam ediyoruz” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI VİDEOKONFERANS İLE KATILDI

Kongreye video konferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İl kongrelerimizin partimize, şehirlerimize, teşkilatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Kongrelerimizde görev alacak kardeşlerimi şimdiden tebrik ediyor, Rabbimden kendilerine başarılar diliyorum. Bugünkülerle birlikte 42 il kongremizi tamamlıyoruz. İnşallah Şubat sonuna kadar tüm il kongrelerini yaparak 7. Olağan Büyük Kongre hazırlıklarımızı nihayete erdireceğiz” dedi.

‘MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKTIK’

Erdoğan, “AK Parti’yi 2001 yılı Ağustos ayında kurduğumuzda milletimiz bize hem geçmişin eksiklerini tamamlama, hem de geleceği inşa görevi vermişti. Girdiğimiz 15 genel seçimin, mahalli seçimin, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ve halkoylamasının tamamında AK Parti’yi sandıktan birinci çıkartan milletimize şükranlarımızı demokraside ve ekonomide yaptığımız hizmetlerle ortaya koyduk. Türkiye’yi 18 yılda Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların 5 katı, 10 katı hak ve özgürlük açılımlarıyla, yatırımlarla, projelerle donatırken milli iradenin üstünlüğüne sıkı sıkıya sahip çıktık. Hamdolsun milletimiz de girdiğimiz her zorlu mücadelede 15 Temmuz’da olduğu gibi yanımızda yer alarak, bize istikamet göstererek, destek ve cesaret vererek her daim vefasını gösterdi. Bu uzun hizmet ve mücadele döneminde AK Parti’nin her kademesinde görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘DAVASI HAK OLANIN YARDIMCISI HAK’TIR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyasette hizmet mücadelesi bir bayrak yarışı gibidir. Her kademede görevler, unvanlar elden ele geçerek aynı menzile doğru ilerlemeye devam edilir. Belde, il, ilçe, kadın kolları, gençlik kolları yönetimlerinde vazifelerinde devam eden kardeşlerimizin yanında yeni görev üstlenen kardeşlerim de var. Bundan sonraki il kongrelerimizde de aynı şekilde görev değişiklikleri mutlaka olacaktır.  Davası hak olanın yardımcısı Hakk’tır. Hak olan davada zafer de muhakkaktır. Bu anlayışla bu kutlu çatı altında görev yapmış her bir kardeşime şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle kuruluşundan bugüne tüm teşkilatlarımızda görev almış kardeşlerime teşekkür ediyorum. Dar-ül bekaya irtihal eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Kendini AK Parti ailesinin bir ferdi olarak hisseden herkese gönlümüz de, kapımız da, partimizin tüm kademeleri de sonuna kadar açıktır, açık kalacaktır.

AK Parti 83 milyon vatandaşımızın tamamını kucaklayacak gönül genişliğine, hizmet şevkine, mücadele azmine sahip bir partidir. Unvanı olsun veya olmasın herkesin davamıza yapacağı bir katkısı mutlaka vardır. Teşkilatlarda görev alacak arkadaşlarımdan bu büyük potansiyeli harekete geçirecek dirayeti ve engin gönüllülüğü göstermelerini istiyorum. Milletin kurduğu, milletin yaşattığı, milletimizin hizmetkarı olan partimize yakışan sahada ülkemizdeki her bir bireyin desteğini alabilecek seviyeye ulaşmaktır. İnşallah hep birlikte bunu başaracağız. Bu duygularla bugünkü kongrelerimizde görev alacak olan tüm kardeşlerime Rabbimden başarılan temenni ediyorum. Mevla yolumuzu ve bahtımızı açık eylesin diyorum.”

TEVER YENİDEN SEÇİLDİ

Tek listeyle gidilen kongrede, mevcut İl Başkanı Yunus Tever, yeniden başkanlığa seçildi. Yeni il yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU

Ahmet Fazlıoğlu, Ayşe Kahraman, Berrin Yılmazer, Cengiz Bakan, Cevat Özbay, Ekrem Duran, Emre Tan, Enes Akcan, Enis Aksoy, Enver Tok, Fatih Balkancı, Fatih Akın, Fatma Betül Özenç, Fevzi Gürsoy, Fikret Kesim, Hamza Kuriş, Harun Şen, Hasan Şevki, Hasan Gudil, İlhan Türkseven, İrem Tömekçe Gezer, İrfan Püsküllü, Kadir Alagöz, Kenan ışıklı, Kürşat Kılıç, M.Erkut Aşoğlu, Merve Hilal Coşar, Mihriban Alemdar, Muhammet Ensar Halıcı, Murat Salih Başer, Mükerrem Koç, Ömer Arslan, Perihan Yaylalı, Rıza Bora, Savaş Yılmazer, Seher Kural Cinanoğlu, Selim Yıldırım, Semih Gülşan, Serdar Özdemir, Serra Koç, Sevde Girişken, Sibel Galiploğlu, Sinan Uyar, Süleyman Yıldırım, Şenol Çalışkan, Uğur Çarboğa, Ülker Şenyurt, Yavuz Korkmaz ve Yusuf Çelik.

BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ

Yunus Tever, Ekrem Yüce, Zehra Hatipoğlu, Murat Salih Başer, Hatice Dağlıoğlu, Halil İbrahim Alegöz, Ayşenur İslam, Şengül Karslı, Ali İnci, Erol Aydın, Burak Erken, Mesut Ekrem, Erdal Köse, Hasan Serdal Baykal, Hasan Yavuzyiğit, Abdullah Özdemir, Adnan Akbaş, Yunus Gümüşel.

İL DİSİPLİN KURULU

Davut Terzioğlu, Abdurrahman Düzcan, Metin Kurtuluş, Mustafa Kaytaz, Ramazan Serhoş.

İL PARTİ İÇİ DEMOKRASİ HAKEM KURULU

Cemalettin Selim, Erdal Özen, Ali Kemal Sofu.