Sakarya Kuvayi’den kınama

Paylaş:

Sakarya Kuvayi ve Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, Ramazan ayının ilk hutbesindeki ifadelerinden dolayı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulunulmasını kınadıklarını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hacı Bayram Camisi’nde cuma namazını kıldırırken, hutbesinde; uyuşturucu, alkol ve eş cinselliğin İslam dinince haram kabul edildiğini, bunların insan sağlığına zararlarının bulunduğunu vurgulamıştı. Bu ifadeler üzerine bazı dernek ve barolar suç duyurusunda bulunmuştu.

KINAMA VE DESTEK MESAJLARI

Hutbesindeki ifadelerinden dolayı bazı kesimlerin hedef seçtiği Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a bir çok kesimden destek gelirken, suç duyurusu olayına tepki gösteren bir çok mesaj verildi.

Erbaş’ın maruz kaldığı bu tutuma karşı bir tepki de Sakarya Kuvayi ve Mücahitler Derneği’nden geldi.

Sakarya Kuvayi ve Millî Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, Prof. Dr. Ali Erbaş’ın zina ve eşcinselliğin Kuran’da lanetlendiğini söylemesinden dolayı, İnsan Hakları Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulmasını şiddetle kınadıklarını ifade etti.

YAPTIKLARI KABUL EDİLEMEZ

Diyanete ve onun başkanına yapılan acımasız saldırılara karşı olduklarını vurgulayan Başkan Coşkun, “Din ve vicdan özgürlüğüne yapılan bu haksız müdahale kabul edilemez ve İslam dinine mensup olanlara karşı büyük bir saygısızlıktır” diye konuştu.

Vatanlarını şikayet edenlerin insan haklarından bahsedemeyeceğini vurgulayan Coşkun, “Üzerinde yaşadıkları vatanlarını yabancılara şikayet eden bu sözde insan hakları savuncuları kimin avukatlığını yapmaktadır?

Fırsat buldukları her ortamda ülkenin değerlerine ve inançlarına saldıran bu ard niyetliler, maşa olarak hizmet ettikleri zihniyetin kötü emellerinin ne zaman farkına varacaklar? Diyanet Başkanı nezdinde yaptıkları bu eylem aslında İslam düşmanlığıdır. Bu yapmaya çalıştıkları ile bir yere varamayacaklarını hatırlatarak, onları akıla, şuura ve düşünceye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.