Kuvayi Mücahitler’den Yunan tahriklerine tepki

Paylaş:

Sakarya Kuvayi Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, Yunanistan’da yayın yapan bir gazetenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik manşetlerine tepki gösterdi.

Türkiye’ye karşı ırkçı ve saldırgan tutum sergileyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ağır küfürlü manşet atan Yunan gazetesini kınayan bir açıklama yapan Sakarya Kuvayi Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, “Türkiye Cumhurbaşkanı’na söylenen söz, Türk devletine ve milletine söylenmiştir. Bu davranışı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. O çirkin sözleri kendilerine iade ediyoruz” dedi.

HAKARETLERİNE DEVAM ETTİLER

Çirkin bir dille Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan ve küfürlü bir manşet atan ve tüm tepkilere rağmen yayınını sürdüren Yunan Gazete Dimokratia’nın çirkin başlığına tepkiler çığ gibi büyüdü. Ancak ırkçı gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretlerine devam etti.

Başkan Coşkun açıklamasında,Yunanistan’da bir gazetenin Cumhurbaşkanımıza dönük çirkin ve küfür dolu ifadelerini şiddetle kınıyoruz. Sürdürülen bu alçakça yayınların arkasında bazı Yunanlı politikacıların Türkiye hakkındaki kötülük dilleri var” ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi tehdit ve yaptırımlarla korkutacaklarını zannedenler beyhude bir çaba içerisindedir

TAHRİK EDEN TUTUMLAR SÜRÜYOR

Doğu Akdeniz geriliminin sürdüğü günlerde Yunanistan yine tepki çeken bir adım attı. Türkiye sınırındaki bir köye, dev bir haç dikildi. Haçın açılışı ise papazların duaları eşliğinde törenle yapıldı. Haç, Türkiye’den görülecek şekilde yerleştirilerek ışıklandırıldı. Batı Trakya bölgesindeki Yunan medyası olaya geniş yer verirken, törende konuşan papazlar “Türkler bunu her gördüklerinde bizi hatırlayacak” şeklinde provakatif sözler sarfetti.

Yunanistan’ın son günlerde Türkiye’yi tahrik edici bu davranışlarına da sert tepki gösteren Sakarya Kuvayi Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, Milli Mücadele yıllarında Yunan mezalimine verilen dersi hatırlarak, Türkiye’yi birtakım tehdit ve yaptırımlarla korkutacaklarını zannedenler beyhude bir çaba içerisindedir. Onlara; İzmir’de denize döktüğümüz atalarının akıbetini hatırlatırız” diye konuştu.

‘DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ’

Devletin hem içeride hem dışarıda hainlerle mücadelesinin devam ettiğini söyleyen Başkan Coşkun,Sakarya Kuvayi Mücahitelr Derneği olarak; tüm düşman unsurlarına karşı topyekün verilen mücadelede Cumhurbaşkanımızın, emniyet güçlerimizin, ordumuzun ve devletimizin sonuna kadar yanındayız. Ülkemizin bekası için her zaman göreve hazırız” diye konuştu.