Mazlumun iki eli yakanızda olacak

Paylaş:

Sakarya Valiliği ve Sakarya Üniversitesi işbirliğinde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlenen panelde konuşan Baro Başkanı Abdurrahim Burak, “İnsan olmanın onuru belirli zenginliklere indirgenemez. Bugün konfor içinde yaşıyorsak ve dünyada bu çileler yaşanıyorsa mazlumun iki eli yakanızda olacaktır” dedi

İNSAN HAKLAR AYAKLAR ALTINDA

Moderatörlüğünü Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak’ın yaptığı panelde İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Bulut ile Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Sezercan Bektaş da konuşmacı olarak yer aldı.

Baro Başkanı Burak, Magna Carta ile başlayan, İngiliz Yurttaş Hakları Bildirgesi ile güçlenen, 1789 Fransız ihtilaliyle anayasal bir hüviyet kazanan, 1948 yılında ise İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile uluslararası bir boyuta ulaşan ve günümüzde hala temel problemlerden birisi olmaya devam en temel insan hakları olgusunun Gazze’de, Kudüs’te, Yemen’de, Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta, Doğu Guta’da, Arakan’da, Doğu Türkistan’da ayaklar altına alındığına şahit olduklarını  söyledi.

HEPİMİZE GÖREVLER DÜŞÜYOR

Dünyanın birçok yerinde zalimlerin yalnızca kendi emelleri doğrultusunda hak ihlallerini sürdürdüğünü ve bunların önlenmesi konusunda her devlete, her millete, her ferde çok büyük görevler düştüğünü vurgulayan Burak, “Dünyanın birçok yerinde zalimler yalnızca kendi emelleri doğrultusunda halk ihlallerini sürdürüyor. Hâlâ devam eden tüm bu ihlaller bize gösteriyor ki insan hakları sadece güçlülerin tekelinde olamaz. İnsan olmanın onuru belirli zenginliklere indirgenemez. Bugün konfor içinde yaşıyorsak ve dünyada bu çileler yaşanıyorsa mazlumun iki eli yakanızda olacaktır” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Valiliği ve Sakarya Üniversitesi işbirliğinde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle düzenlenen panele katıldı. Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra; SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, SAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Narbay, daire müdürleri, akademisyenler, STK temsilcileri ve öğrencilerin yer aldığı panel, SAÜ Sebahattin Zaim Konferans Salonunda düzenlendi.

Moderatörlüğünü Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak’ın yaptığı panelde İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Bulut ile Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Sezercan Bektaş da konuşmacı olarak yer aldılar.

İNSAN HAKLARI BİLİNCİ YERLEŞMELİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından panelin açılış konuşmasını yapan SAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Narbay, panelin gerçekleştirilmesinde kendilerine her konuda yol gösteren, destek veren Vali Ahmet Hamdi Nayir’e ve gerek konuşmacı gerekse moderatörlük yapan hukukçular ile tüm katılımcılara teşekkür ederek, bu etkinliğin insan hakları bilincinin daha da yerleşmesine katkı sağlamasını dilediğini ifade etti.

HER KONUDA ÖRNEK BİR MEDENİYET DEVRALDIK

Medeniyet olarak ecdadımızdan her konuda olduğu gibi insan hakları konusunda da bir mirası devraldığımızı belirten SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, yalnızca insan haklarının değil, tüm yaratılmışların hakkının en ince detaylarına kadar korunduğu, gözetildiği ve aynı zamanda yükümlülüklerinin de belirlendiği bir medeniyete sahip olduğumuzu, ancak bunu ne kadar koruyabildiğimizi iyi analiz etmemiz gerektiğini, bugün gerçekleştirilen etkinliğin de bu anlamda hem farkındalığın oluşmasına hem de gerekli olduğuna inandıkları dönüşümün sağlanmasına vesile olmasını dilediğini söyledi.

HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR

Moderatörlüğünü yaptığı panele katılımın yoğun olmasından dolayı mutlu olduklarını dile getiren Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Magna Carta ile başlayan, İngiliz Yurttaş Hakları Bildirgesi ile güçlenen, 1789 Fransız ihtilaliyle anayasal bir hüviyet kazanan, 1948 yılında ise İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile uluslararası bir boyuta ulaşan ve günümüzde hala temel problemlerden birisi olmaya devam en temel insan hakları olgusunun Gazze’de, Kudüs’te, Yemen’de, Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta, Doğu Guta’da, Arakan’da, Doğu Türkistan’da ayaklar altına alındığına şahit olduklarını, dünyanın birçok yerinde zalimlerin yalnızca kendi emelleri doğrultusunda hak ihlallerini sürdürdüğünü ve bunların önlenmesi konusunda her devlete, her millete, her ferde çok büyük görevler düştüğünü ifade etti.

BİLGİLENDİRMDE BULUNDULAR

Panelde konuşmacı olarak yer alan İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Bulut İnsan Hakları Kavramı ve Tarihsel Gelişimi hakkında, SAÜ Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sezercan Bektaş da İnsan Haklarının Uluslararası Mekanizmalarca Korunması konusunda bilgilendirmelerde bulundular.

“PROF. DR. ŞAFAK NARBAY’I ZİYARET ETTİ

Soru ve cevap kısmının da yer aldığı panelde emeği geçenleri kutlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, programın sonunda beraberindekilerle birlikte SAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Narbay’ı da ziyaret ederek bir süre görüştü.