Mesudiye’den sağlık fışkırıyor!

Paylaş:

Sakarya Haber ekibi, koronavirüs salgını sürecinde Sakarya’nın ilçe ve mahallelerinde son durumu araştırdı. Koronavirüs vakasına rastlanılmayan, doğal ve sağlıklı yaşamın sürdüğü bölgelerden biri olan Karapürçek ilçesi Mesudiye Köyü’nden (Mahallesi) Naile-Süleyman İlhan Kaya çiftinin bahçelerine konuk olduk. Kaya ailesi ile virüsten korunma ve sağlıklı beslenme üzerine yapılan röportajda, sağlıklı yaşam konusunda önemli ip uçları verildi.

Sakarya Haber Merkezi’nce hazırlanan ve Fısıltı Haberleri internet haber sitesinin görüntülediği canlı yayında Kaya ailesi, sağlıklı yaşama giden yolda doğal beslenmenin önemini anlattı.

Naile & İlhan & Ayegül Kaya Serçe Kafesi Doğadan Üretim Günleri başlıyor…

DOĞAL GIDA ÜRETİMİNDE TİTİZ ÇALIŞMA

Özellikle bu pandemi döneminde, bağışıklı sistemini güçlü tutmanın önemi öne çıkarken, sağlığımızı korumak doğal ve dengeli beslenmeye bağlı. Bu gerçekten yola çıkarak, atalık tohumlardan elde edilmiş ürünlerle doğal gıda üretimi yapan Kaya ailesi, kendi sağlıklarını da buna borçlu olduklarını ifade etti.

Sağlık beslenmeyi teşvik yolunda toplum sağlığına katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirten Naile-Süleyman İlhan Kaya çifti, kızları Ayşegül Kaya ile birlikte doğal gıda üretimi için titiz bir çalışma programı sürdürüyor.

SAĞLIKLI BESLENMEYE DAVET

Toplumun büyük sorunu olan sağlıksız ve kötü beslenmeye bağlı hastalıklara karşı, doğru ve doğal beslenmeye dikkat çekme yolunda adeta hayatını adayan Gıda Teknikeri Ayşegül Kaya, sağlıklı yaşamın anahtarını verdi.

Serdivan ilçesinde “Serçe Kafesi” adlı butik kafe restoran işletmesi bünyesinde ‘Sağlıklı Beslenme Kulübü’ ile 7’den 70’e herkese organik ürünlerle yemek yapımı ve mutfak kültürü eğitimleri veren Ayşegül Kaya, sağlıklı bir yaşam için herkesi doğru beslenmeye davet ediyor.

Sakaryalılar için hizmete açtığı işletmesini tamamen organik ürünlerle, doğal, sağlıklı ve doğru beslenme üzerine kuran Sakaryalı girişimci Ayşegül Kaya, verdiği eğitimlerle de geleceğin bilinçli aşçılarını yetiştiriyor.

Ayşegül Kaya, tüm yiyecek ve içecek malzemelerinde tamanen doğal ve sağlıklı ürünler bulundurduklarını, işlenmiş hiç bir gıdaya yer vermediklerini belirtiyor ve “Yemekler, tatlılar ve içeceklerimizde kullandığımız tüm ürünler doğal ve organiktir. Kimliğimize aykırı hareket edemeyiz. Bu konuda biz örnek olmak zorundayız” diye ekliyor.

ATALIK TOHUMLARLA DOĞAL ÜRETİM

Doğal gıda üretimine odaklanan Kaya ailesi, kendi işletmeleri için ürettikleri ürünler arasında, turşular, biber ve domates salçaları, kahvaltılık soslar yer alırken, süt ve süt ürünleri olarak da yoğurt, tereyağ ve peynir üretimine devam ediyor.

Koronavirüs salgını sürecinde İçişleri Bakanlığı’nca işyerlerine kıstlama getirmesi nedeniyle, Karapürçek ilçesi Mesudiye köyündeki bahçelerinde organik gıda üretimine başlattıklarını belirten Ayşagül Kaya, ürünlerini tamamen atalık tohumlarından elde ettiklerini söyledi.

Ayşegül Kaya,Ürünlerimizde hiç bir katkı bulunmuyor. Tamamen doğal olmasına özen gösteriyoruz. Yemediğimiz, içmediğimiz hiç birşeyi kimseye sunmuyoruz” diyor.

‘SAĞLIKLI YAŞAM HERKESİN HAKKI’

Bir çok hastalığın nedeninin kötü ve sağlıksız beslenme olduğuna dikkat çeken Ayşegül Kaya, vücuda alınan gıdaların hem zihinsel hem de fiziksel sağlığı etkilediğini söylüyor. Sağlıklı besinlere kıyasla, işlenmiş gıdaların daha fazla tüketildiği zaman beyin işlevinin azaldığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve kalp krizlerine yol açtığını hatırlatan Kaya, “Sağlıklı beslenme bizi sadece iyi hissettirmekle kalmaz aynı zamanda birçok hastalığa yakalanma riskimizi azaltır. Bu nedenle ‘sağlıklı bir yaşam herkesin hakkıdır’ düşüncesiyle müşterilerimize tamamen doğal ürünlerle hazırladığımız kahvaltı, yemek, tatlı ve içeceklerimizle kusursuz hizmet vermek amacındayız” diye ifade ediyor.

İşte, Fısıltı Haberleri Sabahattin Birinci’nin görüntüleri eşliğinde Şule Bayri’nin Kaya ailesi ile yaptığı röportaj:

https://www.facebook.com/fisiltihaberleri/videos/1015853572211378/