Millet Bahçesi açılıyor

Paylaş:

Atatürk Stadı’nın bulunduğu alanda inşat edilen Millet Bahçesi, yapımı tamamlanan çeşitli illerdeki 9 millet bahçesi ile birlikte yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle açılacak.

ON MİLLET BAHÇESİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde yapımını sürdürdüğü 207 millet bahçesiyle şehirlerde yeşil alan miktarını artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi’nde düzenlenecek törenle İstanbul Pendik ve Halkalı, Sakarya, Samsun, Sivas, Diyarbakır, Trabzon, Batman, Bursa ve Elazığ’da yapımı tamamlanan 10 millet bahçesinin toplu açılışı yapılacak.

ŞEHİRLER NEFES ALIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle; İstanbul, Sakarya, Samsun, Batman, Sivas, Bursa, Trabzon, Diyarbakır ve Elazığ’da 10 yeni millet bahçemizin açılışını yapacak olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Yeni millet bahçelerimiz, yediden yetmişe tüm vatandaşlarımız için hayırlı uğurlu olsun. Milletimiz bahçeleriyle buluşuyor, şehirlerimiz nefes alıyor” dedi.