Mor Ekmek şifa dağıtıyor

Paylaş:

Mor ekmekden sonra Mor Baklava! Şeker hastalarına müjde! Sağlıklı beslenmeyi benimseyen ve diyet yapan, sağlığını düşünen herkes için organik ve sağlığı çok faydalı ürünler Sakarya’da girişimci İşadamı Levent Gündüz’den geldi.

Geçtiğimiz ayda Mor ekmek Sakarya’da da üretilmeye başlanmıştı

Japonya’da zorunlu olarak tüketilen ve vücutta onarım başlattığı belirtilen mormiksten yapılan ‘mor ekmek’, Türkiye’de Malatya, Ankara ve Edirne gibi illerin ardından Sakarya’da da Güneşler Merkez Mahallesi, Ankara Caddesi’nde bulunan Gündüz Pasta üretilmeye başlanmıştı. Türkiye’de İstanbul Üniversitesi Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezinin 12 yıllık araştırmaları sonucu Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibi tarafından geliştirilen mor ekmeği Sakarya Gündüz Ekmek ve Pasta Fırını, girişimcilik ruhu ve sağlığa değer katmak adına üretime son modern teknoloji ile başlamış ve hemen ardından Mor Baklava ile de devrim yaptı.

“Şeker, Kalp ve tansiyon ve damar tıkanıklarına birebir faydası var”

Mor ekmek, içerisinde bulunan mineraller ve vücutta oluşturduğu dengeleyici ve onarıcı etkiler ile öne çıkıyor. Ekmeğin içeriğinde bulunan böğürtlen, ekşi mor dut, yaban mersini, vişne, nar, patlıcan ve mor soğan kabuğunun posalarından elde edilen antisiyoninler ileri teknoloji yöntemlerle moleküler saflaştırma sonucunda elde ediliyor. Mor hamurdan elde edilen ekmek, kalp ve damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kalp ve beyin damarı tıkanıklıklarına, böbrek yetmezliği, kol ve bacak uyuşmaları ile morarmaları, diz ve kalça eklem ağrıları ve erken yaşlanma ile başlayan unutkanlıklara karşı etkili olduğu yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıktı.

“Bir dilim mor ekmekten tam gün faydalanılabilir”

Fırın sahibi Levent Gündüz, mor ekmeğin içeriğinde herhangi bir katkı maddesi olmadığını, sahtelerini de üzerine limon sıkarak, renk değiştirmiyorsa gıda boyası olduğunu anlaşılabileceğini söyleyerek uyarı da bulundu. Girişimci İşadamı Levent Gündüz “Unlu mamuller ve ekmek den adeta korkuluyordu. Bu sayede ekmek ile insan arasında yeniden sıcak bağlar kuruyoruz. Bir dilim mor ekmek den tam gün faydalanılabilir. Mormiksten sadece ekmek üretilmiyor, aynı zamanda baklava, kurabiye, simit gibi daha birçok ürün vatandaşların damağında adeta eşsiz bir lezzet bırakıyor. Antosiyan, serbest radikallerle savaşıyor. Kansere yakalanma riskini azaltan antosiyanin, kalp ve karaciğer için detoks etkisi yaratıyor” dedi.

Neden Mor Ekmek?

Mor ekmek; Şeker Hastalığı’nın baskılanması, hastalığın yan etkilerinin azaltılması, Metobolik Sendrom ve Şeker Hastalığı boyunca görülen ruhsal düzensizliği ortadan kaldırması amacıyla tavsiye edilir. Mor ekmek tüketerek şeker hastalığının aşağıdaki yan etkileriyle mücadele etmek mümkündür; “Mor Ekmek bir ilaç değildir!”

Kalp ve Damar Hastalıklar, Yüksek Tansiyon, Kalp ve Beyin Damar Tıkamaları, Böbrek Yetmezliği, Kol ve Bacak Uyuşmaları ve Morarmaları, Diz ve Kalça Ağrıları ve Erken Yaşlanma ile Başlayan Unutkanlık. Mor ekmek herkesin tüketimine uygundur; sağlıklı bireyler tarafından daha sağlıklı bir yaşam için güvenle tüketilebilir. Mor Ekmek, mor renkli meyve ve sebzeler ile üretilmektedir. Mor ekmek; böğürtlen, ekşi mor dut, yaban mersini, vişne, nar, patlıcan, mor soğan kabuğu ve tam buğday unundan üretilmektedir. İstanbul Üniversitesi Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’nin on iki yıllık araştırmaları sonucunda Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibi tarafından geliştirilmiştir. Tüketimine erken yaşlarda başlanırsa, Obezite ve şeker hastalığının gelişmesine önemli bir engel teşkil eder. Günlük hayatta beyaz ekmek yerine mor ekmek tüketimiyle sözü edilen birçok hastalığın tedavisine yardımcı olmak, ruhsal düzeni korumak daha kaliteli ve dengeli bir yaşam sağlamak mümkündür; sürekli ve düzenli tüketimi önerilir. Mor ekmek; bilim ve yüksek teknoloji ürünüdür, bir tılsım veya mucize değildir. Mor ekmek mor renkli pigmentlerin sağlığa faydalı etkileri, tüm dünya tıp ve araştırma otoriteleri tarafından bilinmektedir. • Levent CANDAN